Пошук

У Щербанівській громаді з'являться освітні офіцери

Дата: 25.07.2024 16:09
Кількість переглядів: 877

Фото без опису

Вже з початку навчального року у навчальних закладах громади запрацюють офіцери освітньої безпеки. Це спеціально відібрані та навчені правоохоронці, які відповідають за безпеку школярів під час навчання.

Сьогодні познайомилися з майбутнім офіцером освіти Щербанівського ліцею — інспектором служби освітньої безпеки, старшим лейтенантом поліції Владиславом Кравчиною. За словами Владислава Івановича, така ініціатива держави надзвичайно важлива:

"У час, коли триває війна в країні, діти частіше піддаються небезпеці. Є ризик замінування, загрози вибухонебезпечних чи будь-яких невідомих предметів. Поліцейський має бути присутнім у школі, допомагати, навчати цікавим знанням. Безпека дітей на першому місці".

Графік роботи інспектора буде залежати від розкладу навчального закладу. До обов'язків освітнього офіцера входитимуть огляд території, контрольно-пропускний режим, наставницька функція та просвітницька робота.

Як зазначає начальник відділу організації Служби освітньої безпеки в ГУНП в Полтавській області, старший лейтенант поліції Ігор Дрібний, Щербанівський ліцей  інноваційний та добре обладнаний навчальний заклад:

"Маю приємне враження від знайомства з адміністрацією. Вже оглянули майбутнє робоче місце інспектора Служби освітньої безпеки, перевірили доступ до укриття та обстежили територію закладу. Щербанівський ліцей оснащений відеоспостереженням і кнопкою безпеки. Очікую на плідну співпрацю!".

На службі в навчальному закладі завжди один офіцер. Задача — слідкувати за безпекою. Крім того, у разі надзвичайної ситуації чи загрози, інспектори забезпечуватимуть евакуацію всіх учасників освітнього процесу.

"Існує три основних напрямки роботи служби освітньої безпеки: безпекова складова, профілактична та наставницька функції. Ми здійснюватимемо методичне забезпечення роботи інспекторів, виконуватимемо координаційну й організаційну роботу з іншими закладами освіти та ОМС. Служба офіцерів освіти — пілотний проєкт, який має підвищити безпеку в школах, аби туди не потрапляли сторонні особи", — коментує  Микола Яковенко, заступник начальника сектору служби освітньої безпеки Полтавського районного управління ГУНП в Полтавській області, підполковник поліції.

Проєкт Служби офіцерів освіти має потенціал стати першим кроком до якісних змін у навчальному процесі. Віримо, що ця ініціатива сприятиме підвищенню освітнього рівня та покращенню загальної безпеки в Щербанівській громаді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь