Пошук

У Щербанівській ТГ відбулось громадське обговорення проєкту Стратегії розвитку громади. Учасники заходу схвалили документ

Дата: 29.02.2024 09:33
Кількість переглядів: 249

 

Фото без опису

28 лютого 2024 року у приміщенні актової зали Щербанівського ліцею відбулось громадське обговорення Стратегії розвитку Щербанівської ТГ на період 2024-2027 рр. Загалом до заходу долучилось близько півсотні людей — небайдужих мешканців, які переймаються майбутнім громади.

“Робота над Стратегією розвитку Щербанівської громади розпочалася більше року тому. 15 лютого 2023 року депутати прийняли рішення про початок розроблення цього документу. Впевнений, що Стратегія розвитку дасть великий поштовх у розбудову громади. Дякую розробникам і всім небайдужим за плідну працю”, — зазначає Ігор Процик, сільський голова Щербанівської ТГ.

Фото без опису

Для розробки Стратегії розвитку Щербанівської ТГ створили  робочу групу. До її складу увійшло 33 особи з числа працівників виконавчого комітету, депутатів, громадських активістів, громадських організацій та внутрішньо переміщених осіб. Також до розробки документу Щербанівська сільська рада залучила фахівців Полтавського аграрного державного університету.

Фото без опису

Важливо відзначити, що процес розробки Стратегії розвитку відкритий. Уся інформація про організацію кожного етапу оприлюднена на офіційному сайті та на сторінках у соціальних мережах Щербанівської громади.

“Ми пройшли довгий шлях. Для аналізу даних ми провели соціологічне дослідження, знайшли слабкі та сильні сторони громади, зібрали та розглянули проєктні ідеї. Таким чином, на основі отриманих висновків, визначили вектор, в якому буде розвиватися наша громада , — коментує Леся Осадча, начальник гуманітарного відділу виконавчого комітету Щербанівської сільської ради.

Фото без опису

Соціологічне опитування відбувалось у змішаній формі із залученням фахівців Полтавського аграрного державного університету. Взяли участь 495 респондентів та 20 представників бізнесу. З травня по липень минулого року члени робочої групи провели SWOT-аналіз соціально-економічного розвитку громади. 

Наступним етапом розробки Стратегії розвитку громади став збір проєктних ідей. Ініціаторами виступили відділи виконавчого комітету, управлінь, заклади освіти та культури, депутати, мешканці та громадська організація. Крім цього, Щербанівська громада отримала звіт про стратегічну екологічну оцінку Стратегії розвитку.

Після обговорення присутні схвалили проєкт Стратегії розвитку громади. Наступний етап – затвердження цього документу депутатами Щербанівської сільської ради на засіданні чергової сесії.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь