Пошук

Проєкт "Помічник ветерана"

Дата: 26.10.2023 10:08
Кількість переглядів: 286

Оголошення про відбір кандидатів на посаду Помічник ветерана

Україна після перемоги стане країною, в якій особливої уваги та турботи потребуватимуть щонайменше 1,5 мільйона наших співгромадян, які здобули досвіду бойових дій. Очевидно, що так само у фокусі спеціальної пріоритетної опіки держави перебуватимуть і члени сімей таких ветеранів та сімей загиблих воїнів, а це додатково – іще кілька мільйонів людей. Багато наших Захисників та Захисниць за час жорстокої війни втратили домівки, роботу, в них змінився стан фізичного й ментального здоров’я, у деяких аспектах вони стали зовсім іншими особистісно.

Тому на державному рівні, спираючись на вже існуючий у країні попит та відомий закордонний досвід, виникла потреба у започаткуванні й розбудові фактично нового сервісу (професії) з потужним соціальним функціоналом. У складі територіальних громад за ініціативи Мінветеранів запроваджується інститут помічника ветерана як складової системи переходу від військової служби до цивільного життя.

Обов'язки помічника ветерана

Локальними лідерами ветеранських спільнот, їхніми своєрідними амбасадорами, наставниками і координаторами повернення з реалій війни до мирного буття можуть стати помічники ветеранів у громадах. Їхнім завданням буде, передусім, індивідуальний професійний супровід у межах процесу переходу від військової служби до цивільного життя. Йдеться про консультування, організаційну роботу, представлення інтересів тощо. Наразі визначено типові проблеми та потреби, що виникатимуть у ветерана, вирішення і задоволення яких супроводжуватиме його помічник. Зокрема, це:

  • моніторинг та визначення потреб цільових категорій громадян, зокрема за допомогою цифрових інструментів Мінветеранів;
  • допомога в одержанні довідок;
  • допомога з пошуком програм підвищення кваліфікації, опанування нових навчальних сертифікованих програм, перепрофілювання, курсової чи тренінгової підготовки;
  • сприяння у працевлаштуванні з урахуванням довоєнного професійного багажу та отриманих у процесі війни нових навичок, що потребують офіційної сертифікації (наприклад, уміння управляти дроном, важкою технікою, навички командної роботи тощо);
  • інформування про державні, регіональні, місцеві програми підтримки ветеранів, членів сімей ветеранів;
  • допомога в переїзді, у пошуку житла;
  • допомога в опануванні та реалізації на практиці всього кейсу пільг та переваг, який держава надає ветеранам-Захисникам.
  • формування пропозицій щодо удосконалення можливостей територіальної громади у задоволенні потреб визначених категорій громадян та активного їх долучення до життя в ТГ.

Весь пакет зазначених послуг цільові категорії громадян отримуватимуть на безоплатній основі.

Як долучитися: критерії відбору персоналу і алгоритм влаштування для кандидатів у помічники ветерана

Відбір у корпус помічників ветерана – нової адміністративно-сервісної реалії в діяльності територіальних громад найближчого майбутнього –здійснюватиметься на конкурсній основі за допомогою цифрових інструментів.

Громадянин України, який є ветераном війни або особою, яка має особливі заслуги перед Батьківщиною, або членом їх сім’ї, або постраждалим учасником Революції Гідності, або членом сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни, або членом сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України, здобув освіту за ступенем не нижче молодшого бакалавра та виявив бажання стати помічником ветерана (далі - заявник), подає заяву на участь в експериментальному проекті (далі - заява) в електронній формі засобами Єдиного державного реєстру ветеранів війни (далі - Реєстр).

Заява формується заявником після проходження ним ідентифікації та автентифікації із використанням інтегрованої системи електронної ідентифікації та автентифікації, електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису та/або інших засобах ідентифікації, які дають змогу одночасно встановлювати особу заявника. Заяви опрацьовуються у хронологічному порядку їх подання.

10. У заяві зазначаються такі відомості:

1) прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності);

2) стать;

3) дата народження;

4) реєстраційний номер облікової картки платника податків;

5) унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (за наявності);

6) відомості про задеклароване (зареєстроване) місце проживання/фактичне місце проживання;

7) серія та/або номер документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України;

8) рівень і напрям підготовки (спеціальність) здобутої освіти;

9) статус ветерана війни, особи, яка має особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалого учасника Революції Гідності, члена сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни, члена сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України;

10) відомості про родинні стосунки з ветераном війни або особою, яка має особливі заслуги перед Батьківщиною (у разі подання заяви членом сім’ї ветерана війни або членом сім’ї особи, яка має особливі заслуги перед Батьківщиною);

11) відомості про пріоритетну для працевлаштування територію територіальної громади відповідної області, серед тих, які беруть участь у реалізації експериментального проекту, із можливістю вибору;

12) згода на проходження тестування щодо знання законодавства України тощо (далі - тестування);

13) контактні дані (номер телефону та адреса електронної пошти).

Кандидат на посаду помічника ветерана подає заяву в електронній формі на участь у конкурсі винятково через інформаційний портал Е-ветеран ( https://eveteran.gov.ua).

Відбір кандидатів у помічники ветерана включає тестування за допомогою засобів програмного забезпечення ІКС ЄДРВВ та співбесіду, що проводить комісія, утворена органом місцевого самоврядування, із залученням психологів.

Для заповнення заяви кандидатам потрібно мати:

  • електронний підпис: файловий ключ, апаратний ключ або Дія.Підпис;
  • документ про освіту;
  • членам сім’ї ветерана – документ, що підтверджує родинні зв'язки.

Далі слід авторизуватися у кабінеті https://eveteran.gov.ua за допомогою електронного підпису, покроково заповнити онлайн-форму заяви та пройти онлайн тестування. Підписати заяву за допомогою електронного підпису.

Важливо!

Якщо заяву подає член сім'ї, ветеран має погодити її, наклавши свій електронний підпис. Відповідальність за достовірність відомостей, що містяться в заяві, несе заявник. Заяву буде надіслано до Мінветеранів, де перевірять наявність статусу. Подати можна не більше однієї заяви від особи. Відправлену заяву відредагувати не можна.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь