Пошук

Розвіяли міфи про неможливість отримання належної допомоги постраждалим від домашнього насильства

Дата: 07.10.2022 15:56
Кількість переглядів: 178

Фото без опису

6 жовтня 2022 року під час тренінгу, який проводила тренерка Національної мережі Ла Страда Україна Ірина Буренко, завідувачка відділення соціального супроводу сімей Центру надання соціальних послуг Щербанівської сільської ради педагоги початкових класів Розсошенської гімназії занурились у проблеми ґендерно зумовленого насильства, з особливою увагою до домашнього насильства під час війни.

Учасниці успішно виконали завдання тренінгу

-         опрацювали новели законодавства, що стосуються запобіганню та протидії домашньому насильству;

-         підвищився рівень обізнаності щодо форм, причин і наслідків домашнього насильства;

-         опрацювали механізму реагування, виявлення потреб, надання соціальних послуг та перенаправлення  осіб, які постраждали від різних видів насильства, з особливою увагою до жінок і дівчат, які постраждали від ґендерно зумовленого, в тому числі домашнього насильства під час війни.

В підсумку, учасниці говорили про посилення власної спроможності фахівців щодо ідентифікації, розуміння та реагування на випадки ґендерно зумовленого насильства. З’ясовано порядок  виявлення та перенаправлення осіб, які постраждали від різних видів насильства, а також розширення їх доступу до соціально-психологічних послуг.

Розвіяні міфи про неможливість отримання належної допомоги постраждалим від домашнього насильства, тренерка навела безліч практичних випадків, коли при успішній співпраці усіх суб’єктів роботи, було досягнуто позитивних результатів.

Тренінг проходить для реалізації проекту «Підтримка жінок, миру та безпеки в Україні за програмою Фонду протидії конфліктам, безпеці та стабільності на 2022–2023 роки» на замовлення Уряду Великобританії та Північної Ірландії у співпраці з Громадською спілкою "ЦЕНТР ЕКОНОМІЧНОГО ВІДНОВЛЕННЯ". «Supporting Women, Peace and Security in Ukraine under the Conflict, Security and Stability Fund Programme 2022 to 2023»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь