Пошук

День українського кіно – професійне свято працівників кінематографії!

Дата: 11.09.2021 09:30
Кількість переглядів: 567

Щорічно у другу суботу вересня від 1996 року відзначається День українського кіно – професійне свято працівників кінематографії. Ми підготували для вас добірку сучасних фільмів, щоб ви змогли ще раз переконатися в якісному українському кіно!

 

? Мої думки тихі

У фільмі нетипово подана стереотипна проблема батьків та дітей. Мама не відпускає Вадима, головного героя, на роботу до Канади. Хлопець працює звукорежисером та музикантом, часто стикається з проблемами та невдачами не лише у роботі, але і в особистому житті.

 

? Ціна правди

Сюжет фільму розповідає історію валлійського репортера, який вперше в західній пресі заявив під власним ім’ям про український Голодомор. Страх, сльози, сила слів та байдужість людей, які на власні очі побачив головний герой, залишає враження не даремності зусиль та прагнень доброчесного британського журналіста.

 

? Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке

Різдвяна казка про протистояння хороброго козака Семена та Чорта став ще одним неочікуваним хітом року серед глядачів. Сімейне кіно за сценарієм українського казкаря Сашка Лірника вже за січень 2020 року зібрав свої 9 млн грн. В кінці грудня стрічка повернулася в прокат, що дозволило їй ще трохи покращити свої показники в прокаті, хоча на фінальну цифру за зборами це вже не вплинуло.

 

? Сторожова застава

іно грайливо занурює у життя сучасного школяра Вітька, який через загадковий портал часу потрапляє у минуле — на тисячу років назад. Цей фільм є знаковим для українського кінематографу, адже є першим українським фентезі на широкому екрані. Стрічка встановила високу “планку”: сценарій, актори, костюми, монтаж усе варте уваги.

 

? Захар Беркут

Це захоплива екранізація однойменної історичної повісті Івана Франка. Гасло фільму — «У свободі моя сутність». Монгольська орда на чолі з ханом Бурундою прямує на захід, знищуючи все на власному шляху. Військо дійшло до величних Карпатських гір, де воїни зупинились біля підніжжя. Вночі, поки монголи відпочивали, кілька місцевих мисливців, братів Беркутів, пробирались в табір та звільнили полонених війська.

 

Гарного перегляду!

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь