Пошук

Інформаційна картка соціальної послуги: натуральна допомога

Дата: 17.08.2021 15:41
Кількість переглядів: 678

Основні заходи, що становлять зміст соціальної послуги, передбачають:

  • ремонт одягу (дрібний);
  • пошиття одягу ;
  • перукарські послуги;
  • ремонт взуття;

Форма надання соціальної послуги: Денна

Термін надання соціальної послуги: постійно, періодично або тимчасово(протягом визначеного у договорі періоду).

Соціальні групи: малозабезпечені особи;громадяни похилого віку, у тому числі з когнітивними розладами; особи з інвалідністю,у тому числі із психічними розладами(крім осіб, які скоїли суспільно небезпечну дію та примусово отримують стаціонарну психіатричну допомогу за рішенням суду); особи, які мають невиліковні хвороби,що потребують тривалого лікування/потребують паліативної допомоги; особам, які виховують дитину без батька(матері), та в яких діти з інвалідністю, діти яким не встановлено інвалідність, але які хворі на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання. Онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет і типу (інсулінозалежний), гострі-або хронічні захворювання нирок IV ступеня, діти, які отримали травму, потребують трансплантації органа, потребують паліативної допомоги; особам,яким завдана шкода пожежею, стихійним лихом, катастрофою,бойовими діями, терористичним актом, збройним конфліктом, тимчасовою окупацією;бездомним особам; особам звільненим від відбування покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк; біженцям, особам, які потребують додаткового захисту.

Умови надання послуги: безоплатно, за плату або з установленням диференційованої плати;

за місцем проживання отримувача соціальних послуг (вдома); за місцем перебування отримувача соціальних послуг, поза межами місця проживання та а приміщення надавача соціальних послуг , у тому числі на вулиці.

Документи, потрібні для отримання соціальної послуги:

 - заява отримувача соціальної послуги;

 -документ, що посвідчує  особу отримувача соціальної послуги або його законного представника;

 - довідка про склад сім”ї;

 - медична довідка (за потребою).

Підстави для отримання послуги:

- рішення виконавчого комітету Щербанівської сільської ради про надання соціальної послуги в порядку, визначеному законодавством (у разі, якщо соціальна послуга надається за рахунок бюджетних коштів);

- звернення потенційного отримувача соціальної послуги та  або уповноваженого представника до надавача соціальної послуги ( у разі надання соціальних послуг за рахунок коштів надавача).

Правові підстави для надання соціальної послуги: Державний стандарт соціальної послуги натуральної допомоги (наказ Міністерства соціальної політики України від 25 березня 2021 року №147, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 29 квітня 2021 р. За № 589/36211), Положення про Центр надання соціальних послуг Щербанівської сільської ради Полтавського району Полтавської області.

Підставою для відмови у наданні соціальної послуги є:

відсутність потреби у соціальній послузі за результатами оцінювання потреб особи; ненадання надавачем соціальної послуги натуральної допомоги.

Потенційному отримувачу може бути відмовлено у наданні соціальної послуги в разі наявності у нього відповідно до медичного висновку про стан здоров'я особи, яка потребує надання соціальних послуг медичних протипоказань, перелік яких затверджується МОЗ. Рішення про надання соціальної послуги приймається після усунення таких протипоказань.

Підставою для припинення соціальної послуги:

  • зміна місця проживання/перебування отримувача соціальної послуги, що унеможливлює надання соціальної послуги;
  • виявлення/встановлення недостовірності поданих отримувачем соціальної послуги інформації/документів при зверненні за їх наданням, що унеможливлює подальше надання соціальної послуги;
  • дострокове розірвання договору про надання соціальної послуги за ініціативи отримувача соціальної послуги;
  • ліквідація (припинення діяльності) надавача соціальної послуги, або припинення надання ним соціальної послуги;
  • направлення отримувача соціальної послуги до стаціонарної інтернатної установи або закладу, інших установ або закладів для постійного перебування;
  • перебування потенційного отримувача соціальної послуги на спеціальному обліку як особи, яка примусово отримує амбулаторну психіатричну допомогу в психіатричному закладі у зв'язку зі схильністю до суспільно небезпечних діянь унаслідок психічного захворювання;
  • смерть отримувача соціальної послуги


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь