Пошук

Про роботу Центру надання соціальних послуг Щербанівської сільської ради за 6 місяців 2021 року

Дата: 23.07.2021 08:50
Кількість переглядів: 2008

У Центрі надання соціальних послуг Щербанівської сільської ради Полтавського району Полтавської області функціонують чотири відділення, що надають соціальні послуги особам/сім’ям, які перебувають в складних життєвих обставинах, а саме:

  • соціальної допомоги вдома;
  • денного перебування;
  • соціального супроводу осіб/сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах;
  • організації надання адресної, натуральної та грошової допомоги.

 

          Станом на 01.07.2021 року,  за 6 місяців 2021 року охоплено 1308 осіб, які потребують надання соціальних послуг відділеннями Центру.          

         Відділенням денного перебування Центру  надано послуги 856 особам а саме : громадяни похилого віку  - 743 особи , особи з інвалідністю – 113, ветерани праці – 195, члени сімей учасників АТО - 5, постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС- 1 .

             Вказаним категоріям надано  8560  послуг - соціальна адаптація.

              З послабленням карантинних обмежень   соціальні послуги оздоровчого характеру надаються в приміщенні відділення денного перебування.  Соціально – педагогічна послуга надається     в «Університеті третього віку » , де діють:

  • факультет «Основи медицини та здорового способу життя»;
  • факультет «Психологія і внутрішній світ»;
  • факультатив «Добра господиня»;
  • клуб  «Любителів скандинавської ходьби»;
  • народознавча студія  «Берегиня»;
  • біографічне кафе;
  • вокальний гурток «Червоні маки»;
  • гурток «З природою на ти».

             Для проведення занять в клубі «Любителів скандинавської ходи» придбано палиці для ходи в кількості 10 пар – 20 шт. на суму 4350 грн., Для зміцнення матеріально-технічної бази придбані електронні прилади для контролю рівня кисню в крові на суму 1312 грн.

            На базі  відділення функціонує дистанційний пункт безоплатної правової допомоги. Відповідно до графіка, щомісячно юристи  відділу «Полтавського бюро правової допомоги» надають слухачам правові консультації та роз’яснення  щодо тем , які наразі є актуальними в нашому повсякденному житті :

             -   «Отримання субсидій по оплаті за комунальні послуги»

             -   «Запровадження ринку землі»;

             -   «Проблеми спадкування».

             -   «Зміни в Пенсійному законодавстві» та ін.

            З метою підвищення професійної компетенції - сестри медичні відділення денного перебування Боровик Н.В. та Ткаченко І.І пройшли навчання на базі Полтавського медичного коледжу та отримали свідоцтво про підвищення кваліфікації.       

            Працівники відділення долучилися до формування гуманітарної допомоги для наших земляків - захисників в зоні ООС.

            Відділення в повні мірі забезпечено необхідними препаратами медичного призначення та відповідною апаратурою.     

     Відділення соціальної допомоги вдома  з 06.01.2021 року поповнилося 5 соціальними робітниками : 2 соціальних робітника з Машівського району, 1 соціальний робітник з Полтавського району, 2 соціальних робітника з Решетилівського району.

      Разом із переходом соціальних робітників взято на обслуговування 47 отримувачів соціальних послуг. 

     В квітні місяці на виконання місцевої Програми забезпечення соціальними послугами за місцем проживання громадян, які не здатні до самообслуговування у зв’язку з похилим віком, хворобою, інвалідністю та осіб, сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах, було закуплено і вручено 70 Великодніх продуктових наборів отримувачам послуг відділення соціальної допомоги вдома, які проживають в Щербанівській ТГ.

      27 травня 2021 року було отримано 50 продуктових наборів для вразливих верств населення - одиноких громадян, які отримують соціальну  послугу «догляд вдома». Вага кожного набору 22 кг (орієнтовна сума 750 грн.) Благодійна натуральна допомога продуктами харчування була надана завдяки участі в Програмі «Коронавірус - 2019» у тісній співпраці з  Полтавською  обласною організацією Товариства Червоного Хреста України.    На початку року до ЦНСП Щербанівської сільської ради Полтавського району Полтавської області завітав директор новоствореного Центру надання соціальних послуг з  Харківської області з метою вивчення досвіду роботи,  ведення документації та організації надання якісних соціальних послуг.  Постійно підтримуємо зв’язок з колегами по вирішенню тих чи інших питань, які виникають в процесі надання соціальних послуг. Ми з радістю консультуємо, ділимося досвідом та співпрацюємо з колегами, проводимо для них супервізію.

      В травні 2021 року з метою обміну досвіду в роботі було здійснено супервізію колегам ЦНСП Нові Санжари.

      В червні 2021 року до нашого ЦНСП Щербанівської сільської ради Полтавського району Полтавської області завітали колеги з ЦНСП Новоселівської сільської ради. В ході зустрічі з  колегами  було проведено супервізію з метою підвищення рівня професійної кваліфікації, надання допомоги у визначенні результативних методів допомоги отримувачу соціальних послуг, здійснення об'єктивної оцінки з розв'язання проблемних ситуацій, пов'язаних із виконанням професійних обов'язків.

      В червні 2021 року було придбано спецодяг (халати, господарські рукавички) для 10 соціальних робітників, які надають соціальні послуги  у Мачухівській територіальній громаді.

      Протягом звітного періоду відділенням соціальної допомоги вдома обслужено 313 осіб. Із загальної кількості обслужених осіб за статусом: діти війни – 142 особи, учасники війни – 28 особа, особи з інвалідністю – 65 осіб.

        Станом на 01.07.2021рік на обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги вдома перебуває 298 осіб.

         З початку року на платній основі соціальними робітниками обслужено 46 отримувачів соціальної послуги ”догляд вдома”  (Терешківська ТГ-15 осіб, Мачухівська ТГ- 11осіб, Коломацька ТГ- 15осіб, Щербанівська ТГ- 5 осіб). Станом на 01.07.2021 рік на платній основі обслуговується 45 осіб.

       За рахунок бюджетних коштів соціальними робітниками надано соціальних послуг 267 отримувачам послуг.

       З початку 2021 року виявлено і взято на обслуговування 57 осіб.     

      Соціальну послугу «Паліативний догляд» у відділенні соціальної допомоги вдома надавалася 7 особам з початку року. Станом на 01.07.2021соціальну послугу «Паліативний догляд» отримують 6 осіб, які проживають в Щербанівській та Терешківській територіальних громадах . Ця послуга надається паліативно хворим.

Послугами відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги скористалися 336 осіб, які отримали 501послугу перукаря, 128 послуг з пошиття та ремонту одягу. Транспортну послугу «Соціальне таксі» отримали 15 осіб з інвалідністю – це 120 послуг з перевезення. Пунктом прокату було надано 69 засобів реабілітації 42 особам, які їх потребували за довідкою лікаря. Це інвалідні візки, ходунки, палиці, милиці, туалетні стільці та ін. За І півріччя цього року за кошти місцевого бюджету сільської ради, за потребою, було придбано засобів реабілітації на суму  10 тис. грн.

    На виконання плану роботи відділення соціального супроводу сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах,  протягом 6 місяців 2021року, була проведена наступна робота:

Станом на 01.07.2021 року  8 родин (9 дітей)  перебувають на обліку, як такі, що опинилися у складних життєвих обставинах та отримують соціальні послуги.  Врахувавши мінімізацією складних життєвих обставин, 1 родина (1 дитина) знята з обліку.  За час перебування родин на обліку, спеціалістами були здійснені неодноразові відвідування сімей, в тому числі моніторингові для перевірки виконання наданих рекомендацій. З батьками проводилися бесіди щодо належного виконання батьківських обов’язків, створення належних умов проживання, забезпечення першочергових потреб дітей, запобіганню негативних явищ тощо. Також для вирішення проблемних питань батьків було пере направлено до інших суб’єктів соціальної роботи (Міськрайонний центр зайнятості, УСЗН, РВП Полтавського району, ЦБВПД та ін.). Родинам, які потребували була надана натуральна допомога одягом, взуттям, канцелярським приладдям.

Станом на 01.07.2021 року соціальні послуги були надані 52 родинам (81 дитина), яким надано 136 комплексних соціальних послуг.

За звітний період фахівцями соціальної роботи відділення спільно з службою у справах дітей виконкому Щербанівської сільської ради, провідним психологом, представниками ювенальної поліції (за необхідності ) було відвідано 50 сімей (78 дітей) з метою проведення оцінки потреб сімей/осіб у соціальних послугах. Проводилася профілактична та інформаційна роботу з батьками (розповсюджувалися буклети про роботу Центру надання соціальних послуг). Здійснювалися перевірки виконання наданих рекомендацій, надання комплексних соціальних послуг. Здійснено 14 повторних моніторингових виїздів в родини вразливих груп населення, які проживають на території Щербанівської територіальної громади.

 22 родини були відвідані з метою здійснення контролю за цільовим використання коштів державної соціальної допомоги при народженні дитини. Протягом ІІ кварталу 2 родини, 1 особа  за підсумками відвідування були взяті на облік, як такі що перебувають у складних життєвих обставинах та потребують соціального супроводу.

На даний час завершено соціальний супровід 1 родини/ 1 дитина, якій надано 23 соціальні послуги. Основною метою соціального супроводу було – сприяння в придбанні засобу реабілітації. Дитині було придбано слуховий апарат вартістю 32134,00 грн. за рахунок коштів місцевого бюджету Щербанівської сільської ради на умовах спів фінансування. Під час роботи з родиною у співпраці із Всеукраїнською громадською організацією «Відчуй» дитині був запропонований варіант відпочинку та оздоровлення  враховуючи його особливі потреби. За сприянням спеціалістів інклюзивно – ресурсного центру родині була надана консультація щодо порядку проведення комплексної оцінки розвитку дитини та визначення необхідних спеціалістів (логопеда) для роботи з дитиною. До роботи із членами сім’ї був також залучений провідний психолог. Наразі потреби дитини забезпечені, мінімізовані складні життєві обставини. Соціальний супровід завершено із досягненням позитивного результату.

За сприянням громадської організації «Серце дітям», благодійного фонду  «Карітас – Полтава», 36 родинам та 1 особі з числа вразливих категорій була надана благодійна натуральна допомога у вигляді продуктових наборів, одягу, взуття. 18 дітей були учасниками святково – розважальної програми та отримали подарунки «Самаритянина».

Здійснюється соціальне супроводження 2 прийомних родин, де виховується 3 дітей, з яких 1 дитина з інвалідністю. Батьки належним чином виконують свої обов’язки. виховання, розвитку та підготовки дітей до самостійного життя.

В соціальній мережі Facebook на сторінці Центру надання соціальних послуг постійно оновлюється інформація щодо діяльності та послуг, які надають спеціалісти відділення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь