Пошук

Душа громади — її культурний розвиток

Дата: 09.02.2021 14:40
Кількість переглядів: 685

Уся культура Щербанівської ОТГ об’єднана в один комунальний заклад - Центр дозвілля “Водограй”. У його підпорядкування входить п’ять будинків культури: у селах Щербані, Розсошенці, Великий Тростянець і Нижні Млини. 

Свою роботу Центр дозвілля «Водограй» розпочав у 2018 році. Відтоді для забезпечення життєдіяльності будинків культури громади було зроблено достатньо. Для БК у Нижніх Млинах відновили дах, закупили прожектори, лампи, забезпечили вуличне освітлення. Відремонтували димохід та підготувалися до опалювального сезону у БК Великого Тростянця та Щербанів. Налагодили мережу інтернет у всіх будинках культури громади.

У 2019 році закупили меблі для БК Нижніх Млинів і Щербанів. Придбали світлові та акустичні прилади для БК Великого Тростянця. Також капітальний ремонт зроблено у БК Розсошенців, в Щербанях – поточний ремонт каналізації, а у БК Нижніх Млинів відремонтували туалет.

До свята Дня села на території всієї Щербанівської громади постійно забезпечували організацію розважальних заходів для малечі. Цього ж року у громаді вперше дітлахи відвідали вишкіл «Барс». Придбали макети МГА АКМ, звукову апаратуру, бандани, спортивне та канцелярське приладдя. Також оплатили послуги проживання та харчування в таборі.

У 2020 році закупили світлове обладнання для БК Нижніх Млинів, встановили паркан та прикрасили сцену у БК Щербанів, а для БК Розсошенців закупили нові меблі та оновили стільці у глядацькій залі. 

— Наш колектив складається із професіоналів своєї справи, і кожен знаходиться на своєму місці. Завжди приємно бачити результати нашої роботи: посмішки дітей, радісних активних людей похилого віку, вдячних батьків. А це значить, що ми рухаємось у правильному напрямку. Дуже чекаємо виходу з карантину, маємо багато планів та перспектив на цей та наступні роки, — розповіла Анна Овчаренко, директор КЗ (О,У) Центр дозвілля “Водограй”. 

Наразі в ОТГ працюють дві художні студії: у будинку культури с. Нижні Млини та с. Розсошенці. Крім цього, громада славиться талановитими колективами. Три із них вже мають звання народних: “Червона калина” та “Ренесанс” (с. Великий Тростянець), “Горяночка” (с. Нижні Млини). 

— Звісно, розвиток ніколи не закінчується, завжди є над чим працювати. Ми прагнемо, щоб культура нашої ОТГ виходила на вищий рівень. Для цього я, як сільський голова, підтримую роботу Водограю, пропоную різні ініціативи і радію результатам. Пишаюсь як працівниками культурної сфери нашої громади, так і кожним активним мешканцем, який долучається до цієї роботи, — прокоментував Ігор Процик, голова Щербанівської ОТГ.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь