Пошук

До уваги одержувачів субсидій

Дата: 08.11.2019 12:19
Кількість переглядів: 593

 

з 1 жовтня 2019 року громадяни, яким призначено житлову субсидію, зобов’язані щомісяця сплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми житлової субсидії, перерахованої АТ «Ощадбанком» виконавцям комунальних послуг або виплаченої їм готівкою.

Про що необхідно інформувати  у 30 денний термін

Громадянин, якому призначено житлову субсидію, зобов’язаний протягом 30 календарних днів поінформувати структурний підрозділ з питань соціального захисту населення про виникнення обставин, зокрема щодо:

- зміни складу зареєстрованих у житловому будинку членів домогосподарств ( нова заява та декларація);

- зміни соціального статусу членів домогосподарства (заява та копія правового документу);

- зміни у складі сім’ї члена домогосподарства (нова заява та декларація);

- зміни переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання (нова заява та декларація);

- зміни переліку витрат на управління багатоквартирним будинком (заява);

- зміни управителя, виконавця комунальних послуг, створення об’єднання (заява);

- настання умов, зазначених у підпунктах 2 і 4 пункту 14  Положення, а саме:

- набуття права власності  на транспортний засіб (в тому числі і причіп), з дати випуску якого не минуло 5 років (крім мопеда та автомобілів, отриманих через управління соцзахисту) – (заява та копія правового документу);

- здійснення купівлі, набуття права власності у інший визначений законодавством спосіб (отримання в дар, спадщину тощо), оплати послуг на суму понад 50 тисяч грн. (заява та копія документа про власність).

Про виплату житлових субсидій  з жовтня 2019 року

З 1 жовтня 2019 року виплата житлових субсидій у грошовій готівковій формі буде здійснюватися шляхом перерахування коштів на рахунок громадянина, якому буде призначено житлову субсидію, відкритий в установі уповноваженого банку, або через поштові відділення АТ «Укрпошта». 

Пенсійний фонд України надав інформацію про пенсійні рахунки в уповноважених банках або поштові відділення АТ «Укрпошта» одержувачів субсидій, які отримують пенсії.

АТ «Ощадбанк» надав інформацію про відкриті рахунки одержувачів субсидії в АТ «Ощадбанк», яким проводилась банком виплата житлової субсидії у грошовій готівковій формі.

Особи, які не одержують пенсії, а також одержувачі субсидії, які отримують пенсію не в Полтавському районі, отримуватимуть призначену житлову субсидію через поштові відділення АТ «Укрпошта» за адресою, зазначеною  у заяві. Для зміни способу виплати на рахунок в банківській установі ці громадяни мають право на подання відповідної заяви з реквізитами соціального рахунку в уповноваженому банку (перелік банків є в кожній сільраді).

Додатково нагадуємо -  призначену житлову субсидію громадянам, які не користувалися житловою субсидією у попередньому опалювальному сезоні, або якщо у отримувача субсидії  попереднього опалювального сезону була прострочена понад місяць заборгованість по ЖКП на суму що перевищувала 340 грн. то такі домогосподарства житлову субсидію по квітень 2020 року будуть отримувати у грошовій безготівковій формі шляхом перерахування на організації надавачі послуг.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь