Пошук

До уваги одержувачів субсидій

Дата: 08.11.2019 12:19
Кількість переглядів: 639

 

з 1 жовтня 2019 року громадяни, яким призначено житлову субсидію, зобов’язані щомісяця сплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми житлової субсидії, перерахованої АТ «Ощадбанком» виконавцям комунальних послуг або виплаченої їм готівкою.

Про що необхідно інформувати  у 30 денний термін

Громадянин, якому призначено житлову субсидію, зобов’язаний протягом 30 календарних днів поінформувати структурний підрозділ з питань соціального захисту населення про виникнення обставин, зокрема щодо:

- зміни складу зареєстрованих у житловому будинку членів домогосподарств ( нова заява та декларація);

- зміни соціального статусу членів домогосподарства (заява та копія правового документу);

- зміни у складі сім’ї члена домогосподарства (нова заява та декларація);

- зміни переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання (нова заява та декларація);

- зміни переліку витрат на управління багатоквартирним будинком (заява);

- зміни управителя, виконавця комунальних послуг, створення об’єднання (заява);

- настання умов, зазначених у підпунктах 2 і 4 пункту 14  Положення, а саме:

- набуття права власності  на транспортний засіб (в тому числі і причіп), з дати випуску якого не минуло 5 років (крім мопеда та автомобілів, отриманих через управління соцзахисту) – (заява та копія правового документу);

- здійснення купівлі, набуття права власності у інший визначений законодавством спосіб (отримання в дар, спадщину тощо), оплати послуг на суму понад 50 тисяч грн. (заява та копія документа про власність).

Про виплату житлових субсидій  з жовтня 2019 року

З 1 жовтня 2019 року виплата житлових субсидій у грошовій готівковій формі буде здійснюватися шляхом перерахування коштів на рахунок громадянина, якому буде призначено житлову субсидію, відкритий в установі уповноваженого банку, або через поштові відділення АТ «Укрпошта». 

Пенсійний фонд України надав інформацію про пенсійні рахунки в уповноважених банках або поштові відділення АТ «Укрпошта» одержувачів субсидій, які отримують пенсії.

АТ «Ощадбанк» надав інформацію про відкриті рахунки одержувачів субсидії в АТ «Ощадбанк», яким проводилась банком виплата житлової субсидії у грошовій готівковій формі.

Особи, які не одержують пенсії, а також одержувачі субсидії, які отримують пенсію не в Полтавському районі, отримуватимуть призначену житлову субсидію через поштові відділення АТ «Укрпошта» за адресою, зазначеною  у заяві. Для зміни способу виплати на рахунок в банківській установі ці громадяни мають право на подання відповідної заяви з реквізитами соціального рахунку в уповноваженому банку (перелік банків є в кожній сільраді).

Додатково нагадуємо -  призначену житлову субсидію громадянам, які не користувалися житловою субсидією у попередньому опалювальному сезоні, або якщо у отримувача субсидії  попереднього опалювального сезону була прострочена понад місяць заборгованість по ЖКП на суму що перевищувала 340 грн. то такі домогосподарства житлову субсидію по квітень 2020 року будуть отримувати у грошовій безготівковій формі шляхом перерахування на організації надавачі послуг.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь