Пошук

Відбулось засідання 55 чергової сесії та регламентної комісії з питань депутатської діяльності та етики

Дата: 12.03.2024 16:13
Кількість переглядів: 110

Фото без опису

Сьогодні в приміщенні Щербанівської сільської ради відбулось засідання 55 чергової сесії та регламентної комісії з питань депутатської діяльності та етики. 

Фото без опису

Як завжди, перед початком роботи присутні виконали гімн України. Також сьогодні хвилиною мовчання вшанували пам'ять депутата Щербанівської сільської ради 8 скликання Олександра Титаренка. У депутатському складі раді відбулись зміни. Раніше Віталій Жученко склав свої повноваження, а вже сьогодні присутні визнали повноваження депутата Щербанівської сільської ради Ігоря Лисенка.

Фото без опису

На порядку денному — близько 70 питань. Основна частина із яких — "земельні". Зокрема, про погодження технічної документації, проектів землеустрою, укладання договору оренди землі, надання дозволу на розробку технічної документації.

Фото без опису

"Сьогодні на засідання сесії прийшли стурбовані батьки школярів із села Гора. Вкотре наголошую, що Горянську філію ніхто закривати не буде. Не потрібно реагувати на фейки в соціальних мережах. Позиція сільського голови і депутатського корпусу: зберегти навчальний заклад! Щодо укриття: ми зараз активно працюємо над вирішенням цього питання. Ми зацікавлені, щоб наші діти навчалися і здобували якісну освіту!" — прокоментував Ігор Процик, сільський голова Щербанівської громади.

Фото без опису

Крім цього, на засіданні депутати підтримали такі важливі рішення:

1. Затвердили перерахування субвенції з обласного бюджету на забезпечення безоплатним зубопротезуванням та безоплатними ліками за рецептами лікарів громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в тому числі хронічно хворих громадян, які потребують постійного прийому ліків.

Фото без опису

2. Затвердили перерахування субвенції на проведення санаторно-курортного оздоровлення окремих категорій громадян за рахунок коштів обласного бюджету. 

3. Прийняли рішення про виділення коштів на розробку документації із землеустрою земельних ділянок комунальної власності.

4. Для Управління ЖКГ виділили кошти на поточний ремонт майданчиків ТВП Щербанівської громади. Також продовжили Програму з переведення багатоквартирних будинків на індивідуальне опалення. Крім цього, затвердили Статут КП "Струмок".

Фото без опису

5. Для відділу освіти перерахували кошти на придбання посудомийної машини для харчоблоку Щербанівського ліцею, а також промислового холодильника та духової шафи для Розсошенської гімназії та встановлення пожежних гідрантів. Також присутні підтримали виділення коштів для участі у всеукраїнських змаганнях «Пліч-о-пліч Всеукраїнської шкільної ліги».

6. Підтримали виділення коштів на матеріальну допомогу військовим та іншим мешканцям, які звернулися. Сільська рада постійно підтримує наших захисників. На засіданні також виділили кошти для придбання необхідного військового обладнання, ремонту авто тощо. І передали автомобіль для потреб військової частини.

Фото без опису

7. Затвердили Стратегію розвитку Щербанівської сільської територіальної громади на період до 2027 року. 

8. Затвердили Перелік соцпослуг, які надають у відділеннях Центру надання соціальних послуг, та тарифи на платні соцпослуги Центру.

Фото без опису

9. Перейменували вулицю Пушкіна в Горбанівці та вулицю і провулок Пушкіна в селі Розсошенці на вулицю Героїв Чорнобиля.

Фото без опису

Вдячні депутатам за плідну роботу!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь