Пошук

Соціальні права ветеранів та учасників бойових дій на безоплатне зубопротезування

Дата: 03.05.2024 09:30
Кількість переглядів: 43

27 лютого 2024 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову №212 “Деякі питання реалізації пілотного проекту щодо зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України”.
КП “Полтавський обласний центр стоматології - стоматологічна клінічна поліклініка ПОР” для реалізації даного проекту уклав договір з Національною службою здоров’я України за пакетом “Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України” з 1 квітня 2024 року.
Впровадження такого механізму дозволить реалізувати гарантовані законом соціальні права ветеранів та учасників бойових дій на безоплатне зубопротезування.
Вказана програма поширюється на:

  • учасників бойових дій, визначених у пунктах 19-25 статті 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”;
  • осіб з інвалідністю внаслідок війни, визначених у пунктах 11-16 статті 7 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”;
  • військовослужбовців, визначених підпунктом 1 пункту 1 статті 3 Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”, а також іноземців та осіб без громадянства, які проходять військову службу в Збройних Силах України.

На проект державою передбачено 750 млн гри. Згідно договору НСЗУ вартість послуги для одного пацієнта складає 14 984 грн (із застосуванням коригувального коефіцієнта, пацієнт може бути запротезований за показаннями металокерамічними конструкціями, бюгельним протезом, частковим та змінним протезами).

З метою отримання послуги зубопротезування за відповідним проектом у нашому закладі, пацієнт повинен звернутися в реєстратуру, де він напише заяву на отримання вищезгаданих послуг, заяву на обробку персональних даних, надасть копії паспорту, ідентифікаційного коду, копію посвідчення на право пільги, яка включена в пілотний проект держави. 
Адреса закладу: м. Полтава, вул. Стрітенська, 50, телефон реєстратури: (0532) 64-22-10, 60-66-08, 0-800-505214, пн-пт 8:00-19:00. Контактна особа з додаткових питань - заступник головного лікаря з медичної частини, Лупаца Наталія Анатоліївна, +38(050) 305-59-11.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь