Пошук

АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» закликає КП ПОР «Полтававодоканал» терміново погасити  борги!

Дата: 05.03.2024 13:17
Кількість переглядів: 16

Нагадуємо полтавцям і мешканцям області, що АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» вже інформувало про зростання боргів КП ПОР «Полтававодоканал» та купівлі ним дорогої електроенергії. Детальніше https://www.poe.pl.ua/informatsiia-shchodo-vzaiemovidnosyn-at-poltavaoblenerho-z-kp-por-poltavavodokanal/

З 11 січня 2024 року за ініціативою минулого керівництва КП ПОР «Полтававодоканал» у якості постачальника електричної енергії на 90 днів встановлено Державне підприємство зовнішньо-економічної діяльності «Укрінтеренерго», як його називають постачальник «останньої надії». Враховуючи високі тарифи постачальника «останньої надії», закупівля електричної енергії у нього призвела до зростання вартості електроенергії до 30%. Пропонуємо ознайомитись з простими розрахунками. Вартість купівлі електричної енергії на ринку «на добу наперед» (далі – РДН) за фактично спожитий обсяг КП ПОР «Полтававодоканал» у листопаді 2 589 127 кВтг склала б 10 656 547,37 грн (без ПДВ), тобто середньозважена ціна на РДН склала 4 115,88 грн (без ПДВ) за 1 МВт. Вартість купівлі електричної енергії у постачальника «останньої надії» ДПЗД «Укрінтеренерго» за фактично спожитий обсяг КП ПОР «Полтававодоканал» у листопаді 2 589 127 кВтг склала б 14 719 549,47 грн (без ПДВ), тобто середньозважена ціна постачальника «останньої надії»5 685,14 грн (без ПДВ) за 1 МВт. Тобто, розрахунок вартості витрат на купівлю електричної енергії для підприємства лише за листопад 2023 року свідчить, що витрати на купівлю електричної енергії  при таких обсягах зросли більш б ніж на 4 063 002,10 грн (без ПДВ). Співвідношення вказаних цін в січні-лютому 2024 року залишилось на тому ж рівні.

У грудні 2023 та у січні 2024 року Товариство попереджало обласну раду, як засновника (власника) КП ПОР «Полтававодоканал», що якщо підприємство не розрахується за дорогу електроенергію, це матиме негативні наслідки, а саме – вимогу відключення всіх обєктів боржника.

26 лютого 2024 року ДП «Укрінтеренерго» надало АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» вимогу з 9:00 12 березня відключити від електропостачання всі об’єкти КП ПОР «Полтававодоканал», які розташовані на території Полтавської області (перелік об’єктів – у листі). Документ – тут https://www.poe.pl.ua/wp-content/uploads/2024/03/DP-Ukrinterenerho.pdf

Відключення від електропостачання споживача електричної енергії повинне бути здійснене на підставі вимоги пп. 5 п 11.5.12 Кодексу системи розподілу.

29 лютого АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» відправило офіційні листи (активне посилання) з повідомленням про надходження вимоги постачальника на відключення об’єктів КП ПОР «Полтававодоканал», адресовані голові Полтавської обласної ради, секретарю Диканської селищної ради, в.о. голови Кобеляцької міської ради, т.в.о. голови Карлівської міської ради, голові Машівської селищної ради, голові Котелевської селищної ради, голові Новосанжарської селищної ради, секретарю Полтавської міської ради, голові Щербанівської селищної ради, голові Шишацької селищної ради, секретарю Зіньківської міської ради https://www.poe.pl.ua/wp-content/uploads/2024/03/Lysty_Vodokanal.pdf

1 березня АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО направило відповідного листа начальнику Полтавської ОВА https://www.poe.pl.ua/wp-content/uploads/2024/03/Lyst-Proninu.pdf

Черговий раз звертаємося до обласної ради, як засновника КП ПОР «Полтававодоканал», з проханням вирішити питання щодо погашення останнім боргів за постачання та розподіл електроенергії.

Оперативне погашення зазначених вище боргів дасть можливість КП ПОР «Полтававодоканал» купувати електроенергію на ринкових умовах та не нести додаткові витрати, оскільки на період дії повідомлення на відключення згідно з п. 6.1.14 розділу 6 Правил роздрібного ринку електричної енергії, перехід до іншого постачальника – заборонений.

Сподіваємося, що врешті-решт будуть прийняті правильні і мудрі рішення щодо розв’язання цієї проблеми, у якій інтереси споживачів Полтавщини будуть на першому місці.

Адміністрація АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО»

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь