Пошук

У Щербанівській громаді продовжують працювати над Стратегією розвитку громади: підбили підсумки соціологічного дослідження

Дата: 12.07.2023 16:19
Кількість переглядів: 154

Фото без опису

Сьогодні члени робочої групи обговорили результати онлайн та офлайн опитування, яке проводили з 19 травня до 15 червня 2023 року. 

— Ми на 90% спрацювали через онлайн форму опитування за допомогою сучасних технологій. Що стосується донабору кількості респондентів та для розбавлення категорій опитуваних, працювали виїзні групи. Вони спілкувалися з мешканцями надворі та вносили відповіді до анкети. Щодо бізнесу, то вцілому взяли участь всі сфери: і торгівля, і сільське господарство, і навіть мистецство і культура. Також серед вибірки були присутні і малий, і середній, і великий бізнес. Тож сьогодні ми аналізували результати дослідження, наступний етап — робота з фокус-групами, — прокоментувала Вікторія Медвідь, експерт, професор кафедри економіки та МЕВ Полтавського державного аграрного університету, доктор економічних наук.

Фото без опису

У результаті дослідження отримали висновки, які врахують при розробці Стратегії розвитку громади на період до 2027 року. Зокрема, в опитуванні взяли участь представники 20 підприємств ТГ та 495 мешканців. Основний контингент — жителі с. Розсошенці та с. Щербані. До проведення офлайн опитування залучалися студенти та фахівці Полтавського державного аграрного університету.

У результаті проведеного дослідження виявили, які критерії заважають розвивати бізнес в громаді. Основними визначили такі: воєнна ситуація в країні, високі ставки податків та зборів, макроекономічна ситуація в країні та світі. Щодо бачення мешканців, найбільшими проблемами ТГ бачать наступні: стан доріг, тротуарів, засміченість довкілля, зручність транспортного сполучення, безпека на дорогах. А ось надання освітніх послуг в громаді мешканці оцінили високо. 

Чинниками, які заважають розвитку ТГ, жителі визначили такі: неефективне використання ресурсів громади, недостатня громадська ініціативність та активність, відсутність можливостей проведення цікавого дозвілля.

У подальшому ці висновки врахують при розробці проєкту Стратегії, визначаючи пріоритети розвитку громади.

Фото без опису 

— Ми отримали чудову вибірку, загалом результати опитування були передбачувані. Ми побачили у відсотках сфери, які, на думку мешканців, мають покращуватися. Також визначені галузі, які отримали позитивну оцінку від жителів. У подальшому це обов'язково врахуємо при написанні Стратегії розвитку громади на період до 2027 року. Крім цього, приємно, що більшість мешканців готові долучатися до розвитку громади — в анкеті вони залишали контакти для зворотнього зв'язку, — поділилась секретар робочої групи, начальник гуманітарного відділу виконавчого комітету Щербанівської сільської ради Леся Осадча.

Фото без опису

Детальніше з результатами соціологічного дослідження можна ознайомитися в презентації за посиланням.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь