Пошук

У 2023 році ВПО Щербанівської громади отримали понад 50 тонн гуманітарної допомоги

Дата: 21.06.2023 15:01
Кількість переглядів: 139

Фото без опису

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну Щербанівська громада прийняла велику кількість внутрішньо переміщених. На даний час на території  громади  зареєстровано понад 3500 ВПО.

Підтримка людей в такий тяжкий період надважлива. Виконавчий комітет Щербанівської  сільської ради систематично організовує видачу гуманітарної допомоги. Щомісячно люди отримують продуктові набори. Такі пакунки розраховані на кожну особу. Крім того, ми активно співпрацюємо з різними організаціями та партнерами, які також допомагають ВПО.

Фото без опису

"Для нас, як для органу влади, неабияк важливо захистити мешканців і створити комфортні умови для проживання. Внутрішньо переміщені особи для нас вже стали жителями Щербанівської громади. Адже саме тут вони починають своє життя заново. Ми будемо допомагати настільки, наскільки це буде можливо", — коментує Ігор Процик, голова Щербанівської сільської ради.

Завдяки тісній співпраці з громадськими організаціями, благодійними фондами, Полтавською обласною військовою адміністрацією та Полтавською районною військовою адміністрацією, ВПО отримали безліч видів допомоги. Зокрема, ГО "Бюро гендерних стратегій та бюджетування" надали великодній продуктовий набір родинам, де мами самотужки виховують дітей. БФ "Полтавський батальйон небайдужих" забезпечив видачу сертифікатів мережі магазинів Сільпо, на суму 1200 грн кожен. БФ "М.Р.ІЯ" із Запоріжжя разом із партнером Шотладською БО "SIOBHANS TRUST" пригостили безкоштовною гарячою піцою всіх бажаючих в рамках благодійного проєкту #makepizzanotwar.

Фото без опису

"З 24 лютого 2022 року ми отримали значну кількість гуманітарної допомоги. У нас налагоджений процес її видачі, інформацію про видачу допомоги ВПО отримуюить через офіційні сторінки громади у соціальних мережаж,   інколи застосовуємо реєстрацію онлайн. Наш пріоритет — охопити якомога більше ВПО та надати допомогу всім, хто цього потребує", — говорить Леся Осадча, начальник гуманітарного відділу виконавчого комітету Щербанівської сільської ради.

Фото без опису

Крім продуктової допомоги, наші партнери надавали юридичну допомогу (БФ "Право на захист"), навчальну (ГО "Гуманітарна ініціатива") та фінансову (БФ "Карітас"). Також внутрішньо переміщені особи цьогоріч отримали насіння овочевої групи від Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Всеукраїнська асоціація  громад» в рамках проєкту «Згуртовані громади» за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО). А для годування худоби та домашньої птиці Всеукраїнська асоціація ОМС "Асоціація сільських, селищних рад та об'єднаних громад" надала комплекти кормів.

Українці — нація нескорених. Працюємо на максимум для спільної Перемоги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь