Пошук

Відправляє авто та амуніцію на передову, закриває термінові запити військових та об'єднує людей — як мешканка Розсошенців допомагає ЗСУ

Дата: 20.06.2023 16:18
Кількість переглядів: 751

Фото без опису

Із перших днів повномасштабного вторгнення мешканка Щербанівської громади Світлана Білоброва працює для наближення нашої Перемоги. Спочатку вона залучала рідних та близьких для допомоги ЗСУ, а згодом заснувала волонтерську ініціативу "Все буде Україна" Світлани Білобрової.

— Моя робота на волонтерській ниві почалася з 25 лютого 2022 року, коли прийшло усвідомлення про початок повномасштабного вторгнення. Пішла в одну з військових частин до командира і дізналась потреби. Далі написала об'ємну публікацію, на яку відгукнулась велика кількість людей. Я тримала зв'язок із військовим, і разом ми виконували запити — таким був початок, — розповіла Світлана Білоброва.

Як розповіла волонтер, в перші місяці вони будували захисні споруди, облаштовували побут військових, забезпечували їх харчуванням. Згодом потреби змінилися, а отже діяльність розширилась і змінила напрямок:

— У травні 2022-го вночі мені подзвонив військовий, який терміново шукав авто. Через соцмережі вдалося залучити людей, ми швидко зібрали гроші, знайшли і відремонтували машину та відправили на фронт. Тоді вирішила податися в реєстр волонтерів і заснувати волонтерську ініціативу, тому що збір коштів відбувався вже на іншому рівні.

Відтоді Світлана разом із іншими волонтерами відправила на передову вже дев'ять авто. Наразі триває збір на ще дві автівки. Крім цього, за цей час завдяки волонтерській ініціативі "Все буде Україна" та небайдужим мешканцям військові отримали прилади нічого бачення, дрони, різну амуніцію, медичні засоби тощо. 

Фото без опису

Також жінка співпрацює з навчальними закладами, де організований процес пошиву одягу. Вона його збирає та відправляє бійцям в госпіталі або на передову. Ще колеги-освітяни, учні та випускники активно долучаються до зборів. 

— Збирати кошти вдається завдяки активності та небайдужості наших громадян. Для цього ми організовуємо різні заходи, ярмарки тощо. Завдяки цьому люди отримують позитивні емоції та донатять, а ми направляємо фінанси на ті потреби, які зараз нагальні, — прокоментувала волонтер. 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь