Пошук

Як мешканці Щербанівської громади допомагають військовим

Дата: 09.05.2023 15:45
Кількість переглядів: 104

Близько 4000 кв.м маскувальної сітки зв‘язали майстрині з Нижніх Млинів. Із початку війни долучилися до такої справи вже більше півсотні місцевих мешканців. 

Коли почалась війна, всі хотіли якось допомогти ЗСУ. Тоді виникла ідея об'єднатися і робити, що в наших силах. Звертається багато хлопців, запити бувають різні – стараємось всі оперативно виконати. Ми робимо добру справу – і це дуже надихає людей. Особливо приємно, коли військові надсилають відео з подякою чи приходять і кажуть теплі слова, – розповіла директор будинку культури с. Нижні Млини Лідія Таровик. 

За словами майстринь, маскувальні сітки – це не тільки безпека, але й оберіг. Тому під час створення жінки читають молитви.

В’яжуть сітки цілий рік незалежно від сезону. Взимку – вдома, а коли за вікном теплішає, то місцеві мешканці збираються та в‘яжуть гуртом.

Наша волонтерська діяльність об'єднала селян. Ми побачили, що допомога необхідна: і з блокпостами, і з чергуваннями, і з плетінням сіток. Ми приносили старі речі, різали їх, робили матеріал із того, що було. І дівчата, жінки, люди похилого віку і всі небайдужі робили це безкоштовно. Завжди приходили з настроєм, що ми повинні перемогти! – прокоментувала жителька с. Нижні Млини Оксана Семенчак. 

Матеріал для сіток збирали всім селом. Хтось приніс основу, хтось тканину. Як кажуть самі майстрині, тканини мало не буває.

Пишаємось нашими активними та небайдужими мешканцями! Разом до Перемоги!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь