Пошук

У Щербанівській громаді продовжують працювати над Стратегією розвитку

Дата: 28.04.2023 13:31
Кількість переглядів: 362

Днями відбулось друге засідання групи з розробки Стратегії розвитку Щербанівської громади до 2027 року. Мета зустрічі – аналіз соціально-економічної ситуації та виявлення проблем для проведення соціологічного дослідження.

«На сьогоднішній день нам вдалось розширити групу з розробки Стратегії розвитку громади. Це п’ять вмотивованих осіб, які бажають змінити життя громади на краще. Чудово, що до нас приєднуються небайдужі мешканці. Це вкрай важливо враховувати думку кожного під час розробки такого стратегічного документу», – зазначив Ігор Процик, сільський голова Щербанівської громади.

Фото без опису

Долучитися може кожен активний мешканець, який має пропозиції для покращення комфорту нашої громади та вмотивований на плідну роботу. Потрібно залишити заявку у гугл-формі — https://forms.gle/yudXywebwCSe8SyA8 і наші спеціалісти з вами зв'яжуться.

Під час засідання нові учасники розповіли, яким досвідом можуть поділитися та що хочуть покращити в громаді. 

Олексій Китриш, мешканець с. Розсошенці:

«З дитинства проживаю в Розсошенцях. Є досвід озеленення, встановлене майданчиків. Моя ідея – розвинути та залучити інвестиції у громаду. Впевнений, що багато людей долучаться до ініціативи».

Фото без опису

Тетяна Самсонова, мешканка с. Розсошенці:

«Вже рік я проживаю у громаді у статусі внутрішньо переміщеної особи. Мені хотілося б бути частинкою покращення громади. Бачу багато екологічних проблем, які мають бути вирішені. Стратегія розвитку — це не тільки про гроші, але й про людей. У мене є досвід у створенні та розробці різних івентів».

Фото без опису

Дмитро Геращенко, мешканець с. Великий Тростянець:

«Я люблю системність. Хочу, щоб у громаді лебідь, рак і щука йшли в одному напрямку. Багато досвіду бачив і отримав із-за кордону. Вірю, що в нас все вийде».

Фото без опису

Марина Щерба, мешканка с. Щербані:

«Наша територіальна громада близько знаходиться до міста Полтава. На жаль, це не завжди на користь. Хочу, щоб ми розвивалися самостійно і вдосконалювали різні сфери на рівні міста, а, може, й краще!»

Фото без опису

Ігор Киричко, мешканець с. Розсошенці:

«Зараз я працюю активно в напрямку цифрової трансформації та діджиталізації. Хочу зробити адміністративні послуги ближче до людей. Щербанівська громада найкраща і найпотужніша, тому вірю в її позитивний розвиток».

Фото без опису
На другому засіданні працювали в групах. Обрали об’єкти інфраструктури і визначили, які розвиваються, які не розвиваються або занедбані. Також визначили цільові аудиторії для соціологічного опитування та методи його проведення.

Фото без опису

«Стратегія, у першу чергу, – це діалог між владою, бізнесом та громадськістю. Цей документ має працювати задля людей. Жодні політичні стосунки не мають вплинути на якість створене стратегії», – коментує Вікторія Медвідь, експерт, професор кафедри економіки та МЕВ Полтавського державного аграрного університету, доктор економічних наук.

Фото без опису

Наступними етапами буде зокрема проведення соціологічного опитування для виокремлення сфер, над якими потрібно працювати, та розуміння загальної картини пріоритетів мешканців громади.

Слідкуйте за нашими новинами! Залишаймось на зв'язку!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь