Пошук

У Щербанівській громаді працюють над створенням проєкту Стратегії розвитку

Дата: 19.04.2023 18:10
Кількість переглядів: 185

Фото без опису

Сьогодні в Щербанівському ліцеї відбулось засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Щербанівської сільської територіальної громади на період до 2027 року. До складу робочої групи включені працівники виконавчого комітету, депутати, керівники установ, підпорядкованих сільській раді, представники бізнесу та Молодіжної ради при Щербанівській сільській раді. Також для виконання науково-дослідних робіт до процесу долучена експерт, професор кафедри економіки та МЕВ Полтавського державного аграрного університету, доктор економічних наук Вікторія Медвідь. 

Фото без опису

«Стратегія однозначно потрібна: як для мешканців, так і представників бізнесу. Зацікавлені в її створенні і депутати, і працівники сільської ради. Долучаємо до процесу всі сторони, у кожного буде можливість внести пропозиції. Для цього потрібно написати лист та вмотивувати, чим охочий долучитися може бути корисним. Також готовий проєкт представимо на громадському обговоренні, а далі затвердимо на засіданні сесії», — прокоментував голова Щербанівської сільської ради Ігор Процик.

На першій зустрічі присутні затвердили план роботи групи, визначили основну проблематику громади та обговорили стратегічні цілі. І головне — розпочали процес проведення SWOT-аналізу (аналіз сильних та слабких сторін, можливостей та загроз у розвитку Щербанівської громади). 

Фото без опису

«Це непростий процес, тож попереду багато роботи. Ми проводитимемо соціологічні опитування, аналізуватимемо статистичні дані за попередні роки, визначатимемо основні галузі для розвитку громади в майбутньому. Зараз вже працюємо над збором та узагальненням інформації для розуміння подальшої перспективи розвитку», — поділилась секретар робочої групи, начальник гуманітарного відділу виконавчого комітету Щербанівської сільської ради Леся Осадча. 

Фото без опису

Засідання робочої групи відбуватимуться щонайменше ще чотири рази. Проте процес створення документу триватиме постійно, до закінчення реалізації проєкту. Орієнтовно до кінця цього року громада отримає вже готову та затверджену Стратегію розвитку громади до 2027 року. Для цього докладуть максимум зусиль як члени робочої групи, так й активна громадськість.

Фото без опису

Нагадаємо, що початок розроблення проєкту Стратегії розвитку Щербанівської сільської територіальної громади на період до 2027 року затвердили рішенням тридцять третьої (позачергової) сесії восьмого скликання Щербанівської сільської ради Полтавського району Полтавської області від 15 лютого 2023 року. Рішення прийняли відповідно до Закону України «Про засади державної регіональної політики», ст. 26, 60   Закону  України « Про місцеве самоврядування в Україні», постанови Кабінету Міністрів України від 11.11.2015 року №932 «Про затвердження Порядку розроблення регіональних стратегій розвитку і планів заходів з їх реалізації, а також проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації зазначених регіональних стратегій і планів заходів» (зі змінами), наказу міністерства розвитку громад та територій від 21.12.2022 року №265 «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо порядку розроблення, затвердження, реалізації, проведення моніторингу та оцінювання реалізації стратегій розвитку територіальних громад». 
Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь