Пошук

Мобілізація зусиль громади щодо ідентифікації та реагування на випадки ґендерно зумовленого насильства, з особливою увагою до домашнього насильства під час війни

Дата: 30.09.2022 14:58
Кількість переглядів: 299

Життя громади залежить від дуже багатьох факторів – економічних, правових, соціальних. А під час війни усі складові набувають зовсім нових фарб і далеко не яскравих і веселих. Одне з най ганебніших явищ в житті громадян – це домашнє насильство, що перетворює життя родини в суцільне пекло, вихід з якого постраждалі знаходять дуже важко.
З метою своєчасного виявлення та запобігання домашньому насильству тренером Національної мережі Ла Страда Іриною Буренко, яка є завідувачкою відділення соціального супроводу сімей/осіб, що перебувають у складних життєвих обставинах Щербанівського Центру надання соціальних послуг проведено тренінг «Мобілізація зусиль громади щодо ідентифікації та реагування на випадки ґендерно зумовленого насильства, з особливою увагою до домашнього насильства під час війни» для педагогічних працівників КЗ Розсошенський ЗДО «Зірочка» та КЗ Тростянецький ЗДО «Колосок».


Головною метою тренінгу стало  посилення спроможності фахівців щодо ідентифікації, розуміння та реагування на випадки ґендерно зумовленого насильства, з особливою увагою до домашнього насильства під час війни, виявлення та перенаправлення  осіб, які постраждали від різних видів насильства,  з особливою увагою до жінок і дівчат, які постраждали від ґендерно зумовленого, в тому числі домашнього насильства під час війни; а також розширення їх доступу до соціально-психологічних послуг.
Тренінг показав надзвичайно актуальність проблеми домашнього насильства, особливо під час війни. Учасники активно обговорювали запропоновані кейси, наводили приклади із власного практичного досвіду, визначали шляхи вирішення проблем, порядок перенаправлення та висловлювали занепокоєння щодо відсутності само ідентифікації у постраждалих щодо до свого стану. Сподіваємось, що учасники тренінгу допоможуть тим, хто буде потребувати допомоги і зможуть кваліфіковано підтримати постраждалих.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь