Пошук

Кампанія декларування громадянами та самозайнятими особами доходів, отриманих у 2021 році триває!

Дата: 06.05.2022 10:18
Кількість переглядів: 1048

Полтавська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області акцентує увагу, що з 01 січня 2022 року розпочалася кампанія декларування громадянами та самозайнятими особами доходів, отриманих у 2021 році.

 

Обов’язок щодо подання декларації у платників податків виникає:

1) при отриманні доходів не від податкових агентів (тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи). До таких доходів відносяться, зокрема, доходи від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам;

2) успадкування чи отримання в дарунок майна не від членів сім’ї першого та другого ступеня споріднення тощо;

3) при отриманні від податкових агентів доходів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування. До таких доходів відносяться, зокрема, операції з інвестиційними активами;

4) при отриманні іноземних доходів;

5) та в інших випадках передбачених законодавством, зокрема, при отриманні у власність майна за рішенням суду.

 

Одночасно повідомляємо, що введення військового стану не вплинуло на обов'язок подання громадянами податкової декларації про майновий стан і доходи за 2021 рік.

Граничний термін подання такої декларації (за 2021 рік) – до 1 травня 2022 року.

 

Водночас, зміни до ПКУ, внесені у зв'язку із введенням воєнного стану, передбачають, що у випадку відсутності можливості своєчасно виконати свій податковий обов'язок, зокрема подати податкову декларацію, зробити це платник податків може протягом 6 місяців після припинення або скасування воєнного стану.

 

Звертаємо увагу, що в Центрі обслуговування платників Полтавської ДПІ (вул. Маршала Бірюзова, 32) облаштовані робочі місця з доступом до мережі Інтернет з встановленими безкоштовними програмними забезпеченнями для формування звітності в електронному вигляді та покроковими інструкціями щодо роботи в даних програмах. Кожен бажаючий має можливість скористатись даною послугою. Щоденно спеціалісти ДПІ надають консультації та практичну допомогу з питань формування звітності та роботи в Електронному кабінеті платника.

 

Електронні сервіси ДПС та Електронний кабінет працюють, але з певними обмеженнями, що зумовлено необхідністю захисту прав платників.

 

Прийом відвідувачів в ЦОП Полтавської ДПІ здійснюється з понеділка по четвер з 08 год. 00 хв. до 17 год. 15 хв., в п’ятницю з 08 год. 00 хв. до 6 год. 00 хв. (обідня перерва з 12 год. 00 хв. до 13 год. 00 хв.).

Полтавська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області, 568017,567789

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь