Пошук

До уваги внутрішньо переміщених осіб!

Дата: 28.04.2022 14:34
Кількість переглядів: 280

Якщо Ви повертаєтесь до покинутого постійного місця проживання або плануєте виїхати за кордон, інформуйте про це органи соціального захисту населення.

В області органами соціального захисту населення спільно з органами місцевого самоврядування налагоджено системну роботу щодо взяття на облік внутрішньо переміщених осіб.

Право на отримання статусу внутрішньо переміщеної особи та видачу довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи мають особи, які після введення Указом Президента України від 24.02.2022 №64 воєнного стану перемістились з території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводяться бойові дії та яка визначена в переліку розпорядження Кабінету Міністрів України від 06.03.2022 №204-р "Про затвердження переліку адміністративно-територіальних одиниць, на території яких надається допомога застрахованим особам в рамках Програми "єПідтримка" до іншої адміністративно-територіальної одиниці.

Також на встановлення статусу та отримання довідки мають право особи, задеклароване/зареєстроване місце проживання яких розташоване поза межами території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводяться бойові дії, але такі особи:
-  перебувають на обліку як платники єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводяться бойові дії;
-  сплатили або за яких сплачено роботодавцем єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за IV квартал 2021 р. або за 2021 рік на території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводяться бойові дії.

Відповідно до статті 12 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» дія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи скасовується, якщо особа:
  - подала заяву про відмову від довідки;
  - повернулась до покинутого місця постійного проживання;
  - виїхала на постійне місце проживання за кордон.

Звертаємо увагу, що про виникнення зазначених обставин внутрішньо переміщені особи зобов'язані протягом трьох днів повідомити органи соціального захисту населення в один із способів:
  - подати повідомлення за місцем отримання довідки;
  - подати повідомлення після повернення до покинутого постійного місця проживання;
  - подати повідомлення через Портал Дія.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь