Пошук

Фізичні особи зобов’язані подавати контролюючим органам відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки фізичної особи – платника податків

Дата: 28.12.2021 17:34
Кількість переглядів: 901

 

Фото без опису

Відповідно до п. 70.7 ст. 70 розд. ІІ Податкового кодексу України, фізичні особи зобов’язані подавати контролюючим органам відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки фізичної особи – платника податків (прізвища, місця реєстрації тощо), протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання Заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків за формою № 5ДР у паперовій формі або в електронній формі.

Для подання заяви за формою № 5 ДР у паперовій формі необхідно:

Звернутися до Центр обслуговування платників за місцем реєстрації або до будь-якого Центру обслуговування платників якщо фізична особа тимчасово перебуває за межами населеного пункту проживання.

Для заповнення Заяви за ф. № 5ДР використовуються дані паспорта та інших документів, які підтверджують зміни таких даних. Якщо в паспорті відсутня інформація про реєстрацію місця проживання/перебування особи або така інформація внесена до безконтактного електронного носія - необхідно пред’явити документ (довідку) про реєстрацію місця проживання/перебування.

Термін внесення змін до облікових даних платника податків та видача Картки платника податків:

 – 3 робочі дні – у разі звернення до Центр обслуговування платників за місцем проживання;

– 5 робочих днів – у разі звернення до будь-якого Центр обслуговування платників.

Для подання заяви за формою № 5 ДР за допомогою інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет» (cabinet.tax.gov.ua).

  В електронному вигляді заява за формою № 5ДР подається через меню «ЕК для громадян/Заява про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків. Форма 5ДР» приватної частини Електронного кабінету, при цьому платник податків самостійно обирає Центр обслуговування платників, де бажає отримати документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків.

Для приєднання до заяви за формою № 5ДР сканованих копій документів, які підтверджують зміни облікових даних, платнику необхідно використати закладку «Додатки» та обрати «Документ довільної форми» (формат файлу pdf/jpg із обмеженням розміру не більше 5МБ).

 Контролюючий орган видає Картку платника податків протягом 3-х робочих днів.

Для отримання Картки платника податків необхідно особисто звернутися до Центр обслуговування платників, який був самостійно обраний під час заповнення заяви форми             № 5ДР.

З рекомендаціями щодо подання заяви за формою № 5ДР через Електронний кабінет можна ознайомитися на офіційному вебпорталі ДПС у рубриці: «Головна/Фізичним особам/Подання відомостей для реєстрації фізичної особи/внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків через Електронний кабінет».

Картка платника податків, що засвідчує реєстрацію фізичної особи у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, видається за умови пред’явлення в Центрі обслуговування платників, до якого подавалась Заява за ф. № 5ДР (як в паперовому так і в електронному вигляді), паспорта з відміткою про місце реєстрації та, у разі необхідності, документа (довідки) про реєстрацію місця проживання/перебування.

Нагадуємо! До 1 вересня 2022 року в Україні триває кампанія  одноразового (спеціального) добровільного декларування - цивілізований спосіб легалізації доходів. Більш детальна інформація за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya .

Телефони для консультацій з даного питання розміщені за посиланням https://poltava.tax.gov.ua/kampaniya/zvorotniy-zvyazok/ .

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу  «InfoTAX»   https://t.me/infoTAXbot Більше інформації на офіційних сторінках у соціальній мережі Фейсбук: Державна податкова служба України            https://www.facebook.com/TaxUkraine та  ДПС у Полтавській області  https://www.facebook.com/tax.poltava/ Підписуйтесь на канали інформування ДПС Телеграм https://t.me/tax_gov_ua Державна податкова служба УкраїниYou Tube youtube.com/TaxUkraine

Полтавська Дпі ГУ ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь