Пошук

Запроваджено функціонування єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов‘язкове державне соціальне страхування

Дата: 26.11.2021 10:15
Кількість переглядів: 647

Полтавська ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області нагадує, що з 01 січня 2021 року запроваджено функціонування єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов‘язкове державне соціальне страхування, передбаченого розділом 35¹ Податкового кодексу України та іншими законодавчими актами. 

Єдиний рахунок – рахунок, призначений для  сплати грошових зобов'язань та/або податкового боргу з податків і зборів, передбачених Податковим кодексом України, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, включаючи пеню та штрафи, та інших платежів, що визначені відповідним законодавством та контроль за справлянням яких покладено на ДПС.

Єдиний рахунок не може використовуватися платником для сплати грошових зобов'язань та/або податкового боргу з податку на додану вартість, акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового, а також для сплати частини чистого прибутку (доходу) до бюджету державними та комунальними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями.

Перехід на єдиний рахунок спрощує процес сплати податків, зборів, інших платежів, що контролюються ДПС, та єдиного внеску.

 

Сплата податків і зборів, єдиного внеску через єдиний рахунок має наступні переваги:

- скорочує платникам час на формування розрахункових документів;

- зменшує фінансові витрати на формування розрахункових документів;

- знижує імовірність помилкової сплати податків і зборів, єдиного внеску.

 

Для того, щоб перейти на єдиний рахунок, необхідно здійснити наступні три кроки.

1. Через ІТС Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua) подати «Повідомлення про використання єдиного рахунку» (форма J/F 1307001).

2.  Отримати квитанцію про включення до Реєстру платників, які використовують єдиний рахунок.

3.  Надати до обслуговуючого банку розрахункові документи з заповненим рядком «Призначення платежу» відповідно до Порядку, затвердженого наказом міністерства фінансів України від 24.07.2015 року №666 (із змінами та доповненнями).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь