Пошук

Посвідчення водія можна отримати Укрпоштою

Дата: 23.11.2021 08:55
Кількість переглядів: 376

Життя у часи пандемії вимагає від нас ще більшої мобільності. Ми намагаємося мінімізувати контакти з оточенням, вирішувати справи онлайн і доставляти необхідні речі найбезпечнішим способом. Сервісні центри МВС подумали про кожного. Тому згідно зі змінами, що вніс Кабінет Міністрів України до деяких постанов, українці можуть замовити посвідчення водія через Електронний кабінет водія з використанням засобів поштового зв’язку.

Замовивши обмін посвідчення водія онлайн, можуть отримати новий документ у відділенні Укрпошти або замовити доставку кур’єром. Новація прийнята постановою Кабінету Міністрів України.

Як зазначив на своїй Facebook-сторінці заступник міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий, такі нововведення мінімізують контакти з іншими людьми та значно заощадить час, витрачений на відвідування сервісних центрів МВС.

Ціна за бланк посвідчення водія залишилася незмінною — 243 грн, а послуги з організації доставки незалежно від місцезнаходження отримувача коштують 195 грн. Оплата доставки Укрпоштою вже включена в оплату всього сервісу. Термін доставки — від 5 робочих днів.

«В Електронному кабінеті водія вже понад 1,8 млн авторизованих  користувачів і за час його існування обмін посвідчення водія здійснили 60,3 тис. осіб. Онлайн-послуга з доставкою  документа — це ще один крок до діджиталізації, що є пріоритетним напрямком МВС. Рушійною силою цієї оптимізації є прагнення створити прості та доступні послуги для українців. Це наша основна задача» — уважає т. в. о. начальника Головного сервісного центру МВС Юрій Смольянінов.

Алгоритм замовлення дуже простий. Достатньо авторизуватися в Електронному кабінеті водія та пройти наступні етапи:

  • обрати послугу «Відновлення та обмін посвідчення водія» та натиснути «Замовити»;
  • перевірити правильність контактних даних та вибрати в блоці «Обрати причину» один із запропонованих варіантів; 
  • заповнити усі обов’язкові поля та прикріпити сканкопію чинної медичної довідки одним файлом з обох сторін у форматі .pdf.;
  • поставити власний підпис за допомогою мишки; 
  • обрати спосіб отримання послуги;
  • підписати заяву за допомогою КЕП;
  • сплатити послугу.

Проєкт реалізований у співробітництві з ДП «Інфотех» та Укрпоштою. 

Сервісні центри МВС ще зовсім юні як державна структура, але уже достатньо свідомі, аби надавати якісні, доступні та насамперед безпечні послуги.

Отримати додаткову інформацію та консультацію можна за телефоном  (044) 290 19 88 або в повідомленнях на офіційній Фейсбук-сторінці ГСЦ МВС.

відео інструкція – за посиланням https://youtu.be/kbA8KxoY2yE


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь