Пошук

Законодавство у роботі комісій

Дата: 29.09.2021 08:39
Кількість переглядів: 1004

ч. 4 ст. 47 ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні". Постійні комісії за дорученням ради або за власною ініціативою попередньо розглядають проекти програм соціально-економічного і культурного розвитку, місцевого бюджету, звіти про виконання програм і бюджету, вивчають і готують питання про стан та розвиток відповідних галузей господарського і соціально-культурного будівництва, інші питання, які вносяться на розгляд ради, розробляють проекти рішень ради та готують висновки з цих питань, виступають на сесіях ради з доповідями і співдоповідями.

 

ч. 8 ст. 47 ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні. Організація роботи постійної комісії ради покладається на голову комісії. Голова комісії скликає і веде засідання комісії, дає доручення членам комісії, представляє комісію у відносинах з іншими органами, об'єднаннями громадян, підприємствами, установами, організаціями, а також громадянами, організує роботу по реалізації висновків і рекомендацій комісії. У разі відсутності голови комісії або неможливості ним виконувати свої повноваження з інших причин його функції здійснює заступник голови комісії або секретар комісії.

 

ч. 5 ст. 46 ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні. Сесія ради скликається в міру необхідності, але не менше одного разу на квартал, а з питань відведення земельних ділянок та надання документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності - не рідше ніж один раз на місяць.

 

ч. 4 ст. 9 Положення про постійні комісії Щербанівської сільської ради, затверджене рішенням першої сесії 8 скликання від 04.12.2021 року.

Організація роботи постійної комісії покладається на її голову, який обирається радою і виконує наступні повноваження: 

- скликає і веде засідання постійної комісії;

- надає доручення членам постійної комісії;

- представляє постійну комісію у відносинах з іншими органами, об’єднаннями громадян, підприємствами, установами, організаціями, громадянами;

- організовує роботу з реалізації висновків і рекомендацій постійної комісії;

- підписує висновки, рекомендації постійної комісії, протоколи та рішення її засідань;

- готує проекти рішень на засідання ради;

- інформує постійну комісію про результати розгляду її висновків та рекомендацій; 

- виконує інші повноваження, передбачені даним Положенням, чинним законодавством та рішенням ради.

 

СТАТТЯ 12 Положення про постійні комісії Щербанівської сільської ради, затверджене рішенням першої сесії 8 скликання від 04.12.2021 року

Робота постійних комісій здійснюється шляхом проведення засідань, які скликаються головою постійної комісії у міру необхідності, відповідно до Регламенту ради, але не менш одного разу на місяць. Засідання постійних комісій проводяться, як правило, в приміщеннях сільської ради.

 

СТАТТЯ 17 Положення про постійні комісії Щербанівської сільської ради, затверджене рішенням першої сесії 8 скликання від 04.12.2021 року

 

 Постійні комісії за дорученням ради або за власною ініціативою попередньо розглядають проекти програм економічного і соціального розвитку сільської об’єднаної територіальної громади, прогнозні та програмні документи економічного і соціального розвитку сільської ради, бюджету сільської ради, звіти про виконання програм і бюджету, вивчають і готують питання про стан і розвиток відповідних галузей господарського і соціально-культурного будівництва, інші питання, які вносяться на розгляд ради, розробляють проекти рішень ради та готують висновки з цих питань, виступають на сесіях ради з доповідями і співдоповідями.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь