Пошук

Законодавство у роботі комісій

Дата: 29.09.2021 08:39
Кількість переглядів: 1035

ч. 4 ст. 47 ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні". Постійні комісії за дорученням ради або за власною ініціативою попередньо розглядають проекти програм соціально-економічного і культурного розвитку, місцевого бюджету, звіти про виконання програм і бюджету, вивчають і готують питання про стан та розвиток відповідних галузей господарського і соціально-культурного будівництва, інші питання, які вносяться на розгляд ради, розробляють проекти рішень ради та готують висновки з цих питань, виступають на сесіях ради з доповідями і співдоповідями.

 

ч. 8 ст. 47 ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні. Організація роботи постійної комісії ради покладається на голову комісії. Голова комісії скликає і веде засідання комісії, дає доручення членам комісії, представляє комісію у відносинах з іншими органами, об'єднаннями громадян, підприємствами, установами, організаціями, а також громадянами, організує роботу по реалізації висновків і рекомендацій комісії. У разі відсутності голови комісії або неможливості ним виконувати свої повноваження з інших причин його функції здійснює заступник голови комісії або секретар комісії.

 

ч. 5 ст. 46 ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні. Сесія ради скликається в міру необхідності, але не менше одного разу на квартал, а з питань відведення земельних ділянок та надання документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності - не рідше ніж один раз на місяць.

 

ч. 4 ст. 9 Положення про постійні комісії Щербанівської сільської ради, затверджене рішенням першої сесії 8 скликання від 04.12.2021 року.

Організація роботи постійної комісії покладається на її голову, який обирається радою і виконує наступні повноваження: 

- скликає і веде засідання постійної комісії;

- надає доручення членам постійної комісії;

- представляє постійну комісію у відносинах з іншими органами, об’єднаннями громадян, підприємствами, установами, організаціями, громадянами;

- організовує роботу з реалізації висновків і рекомендацій постійної комісії;

- підписує висновки, рекомендації постійної комісії, протоколи та рішення її засідань;

- готує проекти рішень на засідання ради;

- інформує постійну комісію про результати розгляду її висновків та рекомендацій; 

- виконує інші повноваження, передбачені даним Положенням, чинним законодавством та рішенням ради.

 

СТАТТЯ 12 Положення про постійні комісії Щербанівської сільської ради, затверджене рішенням першої сесії 8 скликання від 04.12.2021 року

Робота постійних комісій здійснюється шляхом проведення засідань, які скликаються головою постійної комісії у міру необхідності, відповідно до Регламенту ради, але не менш одного разу на місяць. Засідання постійних комісій проводяться, як правило, в приміщеннях сільської ради.

 

СТАТТЯ 17 Положення про постійні комісії Щербанівської сільської ради, затверджене рішенням першої сесії 8 скликання від 04.12.2021 року

 

 Постійні комісії за дорученням ради або за власною ініціативою попередньо розглядають проекти програм економічного і соціального розвитку сільської об’єднаної територіальної громади, прогнозні та програмні документи економічного і соціального розвитку сільської ради, бюджету сільської ради, звіти про виконання програм і бюджету, вивчають і готують питання про стан і розвиток відповідних галузей господарського і соціально-культурного будівництва, інші питання, які вносяться на розгляд ради, розробляють проекти рішень ради та готують висновки з цих питань, виступають на сесіях ради з доповідями і співдоповідями.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь