Пошук

Зміцнення матеріально-технічної бази відділення денного перебування Центру надання соціальних послуг

Дата: 17.08.2021 15:35
Кількість переглядів: 436

Фото без описуДля покращення якості надання соціальних послуг, розвитку та зміцнення матеріально – технічної бази, за кошти місцевого бюджету Щербанівської сільської ради,  для відділення денного перебування придбано кондиціонер «OSACA» та апарат УЗТ-1 .         

Для забезпечення  комфортних умов для отримувачів соціальних послуг та надавачів соціальних послуг  придбано кондиціонер, що дозволяє  підтримувати  температурний режим у приміщенні відділення  в літній  та зимовий період.

Апарат УЗТ-1 забезпечує  надання процедур  ультразвукової терапії за направленням сімейного лікаря.  Це лікування за допомогою ультразвукових  хвиль різної частоти, які викликають стиснення і розтягнення тканин, тим самим стимулюючи відновлювальні процеси.

Вплив ультразвуку на організм має три типи: фізико-хімічний, механічний та тепловий. Найбільш важливим є механічний фактор- завдяки акустичному тиску створюються мікровібрації тканин і здійснюється масаж тих зон, до яких не можна дотягнутися вручну.  Термічний ефект ультразвуку сприятливо впливає на судини, а фізико-хімічні процеси активізують відновні процеси тканин організму.

Ультразвукова терапія безболісна. Іноді під час процедури може відчуватися слабке тепло в точці впливу. Лікувальний курс найчастіше складається з  5-6 процедур. Одна лікувальна процедура триває близько 15 хвилин. При цьому використовується комфортна та ефективна для пацієнта частота ультразвуку.

 Нарівні з іншими фізіотерапевтичними процедурами ультразвукове лікування:

  • покращує процеси обміну речовин в тканинах;
  • підвищує вироблення колагену і еластину;
  • насичує клітини киснем;
  • нормалізує кровообіг

Багаточисельні зміни з боку різних органів і систем, що відбуваються під впливом ультразвуку, носять компенсаторно-адаптивний характер. Це сприяє підвищенню неспецифічного опору організму та його стійкість до несприятливих факторів середовища. Різноманітний та активний вплив ультразвуку на організм й окремі органи обумовлює досить широкі показання до його лікувального застосування.

Лікувальний ефект

  • активується крово- і лімфообіг, підвищується фагоцитоз, активуються механізми загальної та імунологічної реактивності організму, прискорюються процеси репаративної регенерації, стимулюються функції ендокринних органів, перш за все надниркових залоз;
  • відзначаються гіпотензивний і бронхолітичний ефекти;
  • нормалізуються функції зовнішнього дихання;
  • основних нервових процесів та реактивність нервової системи.

Показання:

  • початкові стадії облітеруючих захворювань судин кінцівок, синдром Рейно та інші;
  • неврологічні прояви остеохондрозу хребта (корінцеві і рефлекторно-тонічні синдроми, мієлопатія;
  • наслідки захворювань і травм периферичної нервової системи, нейропатії, невралгії;
  • травми хребта і спинного мозку, розсіяний склероз, захворювання і наслідки травм суглобів, м’язів, сухожиллів , сумочно-зв’язкового апарату;
  • хронічні неспецифічні запальні захворювання бронхів і легенів (хронічний бронхіт, хронічна пневмонія, бронхіальна астма);
  • захворювання ЛОР-органів (вухо, горло, ніс);
  • захворювання шкіри;
  • захворювання та наслідки операцій і травм ока;
  • післяопераційні та постін’єкційні інфільтрати, келоїдні рубці.

Апарат використовується   як для осіб похилого  віку,  осіб з інвалідністю, учасників АТО/ООС, членів сімей загиблих учасників АТО/ООС,  дітей з інвалідністю та є затребуваним  у отриманні послуг.

Звертайтеся у відділення денного перебування за адресою: с. Розсошенці, вул. Геологічна,7. Тел. 099 1260185.

Завідувач відділення  - Стеценко Людмила Василівна.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь