Пошук

Податковий колапс чи як депутати намагаються дискредитувати роботу сільської ради

Дата: 21.05.2021 14:31
Кількість переглядів: 1402

Фото без опису

Нещодавно у соціальній мережі ми всі читали звернення трьох депутатів стосовно нереальних рахунків від податкової, які отримали власники земельних ділянок. Крім цього, Володимир Пасічко, депутат Щербанівської сільської ради та автор даної публікації, зазначає наступне:

“…цього року виконком по багатьох земельних ділянках  подав до Податкової служби інформацію, що до них повинна застосовуватись ставка податку не 1 чи 3 відсотки, як було раніше, а 12 відсотків”.

Фото без опису

Фото без опису

Мабуть сталася чергова акція піару опозиційних депутатів, адже у Щербанівській сільській раді є два рішення, які встановлюють ставки податків у громаді: рішення 34 сесії 7 скликання від 02.07.2020 року та рішення 3 сесії 8 скликання від 22.01.2021 року . Якщо подивимося у липневе рішення сесії, то ставка податку становить 1%. Де ж ці 12, обіцяних Володимиром Пасічком, відсотків за сплату податку?

Фото без опису

Скріншот з рішення 34 сесії 7 скликання від 02.07.2020 року

Крім цього, ми бачимо, що середньозважена вартість земельних ділянок з нормативної грошової оцінки за межами населених пунктів, яка зазначена по всій території Полтавської області, становить 30390 грн за 1 га ріллі, 5% становить 1519,5 грн, за 0,01 га 15,20 грн.

Фото без опису

Скріншот з рішення 3 сесії 8 скликання від 22.01.2021 року 

Ці два документи є у податковій, адже наші спеціалісти доставляли їх відразу після сесії.

Можна змиритися з тим, що відразу не ознайомилися з документами – це звична справа для цих депутатів. Хай Володимир Пасічко та Анна Різник стали народними обранцями лише у восьмому скликанні. Але ж Анатолій Вертелецький не тільки знав про це рішення, але 02 липня 2020 року ще й навіть голосував за нього!

Фото без описуСкріншот з протоколу поіменного голосування

Прикро, що замість спільної роботи задля комфорту мешканців нашої громади, дані депутати лише створюють соціальну напругу серед власників земельних ділянок:

"Справа в тому, що до багатьох власників паїв уже телефонували місцеві підприємці-аграрії і пропонували продати їм паї. Вони прямо говорять, що після підняття податку на землю вам невигідно буде її утримувати. Ось у цьому, на нашу думку, і є основна мета керівників нашої ОТГ - шляхом встановлення непідйомного податку змусити простих людей, власників паїв, продати свою землю підприємцям-аграріям."

У висновку хочемо побажати вам дізнаватися інформацію лише з перевірених джерел і не брати участь у чиїхось піар-кампаніях. Адже українське прислів`я звучить так: «Всяк правду знає, та не всяк про неї дбає».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь