Пошук

Проблема із забезпеченням інсуліну в Щербанівській громаді: факт чи маніпуляція?

Дата: 13.05.2021 16:50
Кількість переглядів: 1607

 

Наразі забезпечення препаратами інсуліну пацієнтів з цукровим діабетом відбувається за рахунок коштів бюджету держави, відповідно до затвердженої Програми. 

Фото без опису

Нещодавно у соцмережах з’явилась інформація, що деякі мешканці Щербанівської громади не забезпечені препаратами інсуліну, тому купують їх за власні кошти. Для роз’яснення ситуації ми звернулись до Полтавської центральної районної аптеки №250-філії ПОКП “Полтавафарм” Полтавського району Полтавської області. 

У відповідь на лист отримали наступну інформацію: 24 березня 2021 року Департамент охорони здоров’я Полтавської міської ради з ПЦРА №250-філією ПОКП “Полтавафарм” підписав Додаткову угоду №1 до Договору про відшкодування витрат №11 від 11 лютого 2021 року про виділення коштів субвенції з місцевого бюджету на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров'я за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету - 1 889 320 грн. Відповідно до цієї угоди, всі інсулінозалежні жителі Полтавського району, у тому числі Щербанівської громади, в повному обсязі отримують безкоштовні інсуліни згідно з рецептами, виписаними лікарем-ендокринологом Полтавської ЦРКЛ Полтавської міської ради. 

Фото без опису

— Ми занепокоєні інформацією про нібито незабезпеченість мешканців інсуліном. На жаль, подібні закиди у нашій громаді з’являються постійно. Шкода, що депутат Володимир Пасічко, який поширює таку інформацію, спирається на нічим не підтверджені факти і не вивчає ситуацію до кінця,  — прокоментував Ігор Процик, голова Щербанівської громади.

 

У випадку, якщо вам відмовили в отриманні безкоштовних препаратів інсуліну за відповідним рецептом, необхідно звернутися за роз’ясненням до структурного підрозділу з питань охорони здоров'я відповідної обласної чи міської державної адміністрації, або ж з письмовою заявою до Міністерства охорони здоров'я України, чи залишити заяву за допомогою урядової гарячої лінії 15-45 чи гарячої лінії МОЗ України 0 800 505 201. Із закладами, в яких можна отримати препарати інсуліну, шукайте за посиланням: https://nszu.gov.ua/e-data/dashboard/pharmacy-map.  

 

— Просимо депутатів працювати командно і фахово, не потрібно поширювати неправдиву інформацію і підвищувати соціальну напругу. Ми всі — одна команда, яка повинна працювати для людей, в першу чергу. І в наших інтересах підвищувати комфорт населення спільно. Сподіваюсь, що ці сварки закінчаться, і депутати витрачатимуть свій час на роботу в округах, а не на політичні ігри, — наголосив Ігор Процик. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь