Пошук

Закликаємо утриматися від використання пластикових квітів на кладовищі

Дата: 26.04.2021 14:49
Кількість переглядів: 1136

 

Фото без опису

В останні десятиліття виникла неписана традиція — прикрашати могили на кладовищах штучними квітами, привезеними з Китаю. Пластикова атрибутика для цвинтарів становить серйозну загрозу навколишньому середовищу та здоров’ю людей. Коли штучні квіти та вінки втрачають свій колір та форму, вони потрапляють на сміттєзвалища та отруюють природу. 

Відмовитись від пластикових квітів закликають і священники, наголошуючи на тому, що традиція нести штучні квіти на кладовища не має жодної релігійної чи духовної основи. Виявляти пам’ять і повагу до померлих краще не «мертвими» пластиковими вінками та квітами, а живими. 

До могил рідних та близьких людей важливіше прийти з чистим серцем, а не зі сміттям! Душі наших близьких не потребують матеріальних речей, найкращим поминанням для покійних є щира молитва. У більшості країн світу заведено приносити з собою живі квіти як данину пам’яті про покійних, висаджувати біля могил багаторічники, карликові чагарники або просто зробити доглянутий газон без квітів. 

Щербанівська сільська рада закликає утриматися від використання пластикової атрибутики для вшанування пам’яті померлих в ім’я «чистого» майбутнього для живих!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь