Пошук

Чи можливий компроміс у питанні пасажирського перевезення Щербанівської громади?

Дата: 09.04.2021 15:24
Кількість переглядів: 1725

Фото без описуУчора відбувся круглий стіл, на якому обговорювали питання перевезення пасажирів Щербанівської громади. На зустрічі були присутні представники Полтавської РДА та ОДА, громадськість, депутати та перевізники. Мета зібрання — вислухати позиції запрошених та дійти компромісу щодо забезпечення якісних умов перевезення в умовах карантину та обмежень. 

Мешканців непокоїть підвищення вартості проїзду: у березні ціну підняли на 2 грн. Тому на зустрічі обговорювали можливі виходи з ситуації, які задовольнили б усі сторони цього процесу.

Деякі депутати Щербанівської сільради запропонували додати ще один автобус на маршрут “Полтава АС-2 - Щербані - Тютюнники” та надати тимчасовий дозвіл новому перевізнику на здійснення перевезень за розробленим графіком. Так, курсуватиме два автобуси на маршруті (а зараз - один), що дозволить встановити знижену вартість проїзду на додатковому транспорті. Новий перевізник пропонує наступні ціни: 

  • Полтава АС-2 - Щербані (Радгосп Шевченка) - 5 грн

  • Полтава АС-2 - Щербані - 7 грн

  • Полтава АС-2 - Тютюнники - 8 грн

  • Полтава АС-2 - Щербані (військове містечко) - 9 грн

Проте таку вартість ФОП гарантує лише на період дії тимчасового дозволу (у разі його видачі). Тобто з часом він може неконтрольовано підвищувати ціну на свій розсуд. Ще одне відкрите питання: чи дотримуватиметься перевізник графіку та забезпечуватиме якісне транспортне сполучення? На жаль, із цим перевізником Полтавська РДА має негативний досвід: були неодноразові скарги від мешканців, через що співпраця і припинилась. 

Вихід із ситуації голова громади Ігор Процик бачить у перегляді існуючих тарифів на перевезення пасажирів. Проте для цього необхідно ще проводити робочі зустрічі з РДА і наполягати на цьому, адже саме вони є організаторами відповідних перевезень. Якщо ж вони дійдуть висновку, що зниження вартості економічно невигідне й необгрунтоване — ситуація залишиться незмінною. 

У такому випадку, на жаль, мешканцям громади доведеться користуватися тими послугами, які пропонуються. Сільрада прагне допомогти мешканцям громади і зробить для цього все можливе, проте прийняти остаточне рішення — не в її повноваженнях. Сподіваємось, що подальші зустрічі з представниками РДА принесуть бажаний для мешканців результат.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь