Пошук

Чи можливий компроміс у питанні пасажирського перевезення Щербанівської громади?

Дата: 09.04.2021 15:24
Кількість переглядів: 1700

Фото без описуУчора відбувся круглий стіл, на якому обговорювали питання перевезення пасажирів Щербанівської громади. На зустрічі були присутні представники Полтавської РДА та ОДА, громадськість, депутати та перевізники. Мета зібрання — вислухати позиції запрошених та дійти компромісу щодо забезпечення якісних умов перевезення в умовах карантину та обмежень. 

Мешканців непокоїть підвищення вартості проїзду: у березні ціну підняли на 2 грн. Тому на зустрічі обговорювали можливі виходи з ситуації, які задовольнили б усі сторони цього процесу.

Деякі депутати Щербанівської сільради запропонували додати ще один автобус на маршрут “Полтава АС-2 - Щербані - Тютюнники” та надати тимчасовий дозвіл новому перевізнику на здійснення перевезень за розробленим графіком. Так, курсуватиме два автобуси на маршруті (а зараз - один), що дозволить встановити знижену вартість проїзду на додатковому транспорті. Новий перевізник пропонує наступні ціни: 

  • Полтава АС-2 - Щербані (Радгосп Шевченка) - 5 грн

  • Полтава АС-2 - Щербані - 7 грн

  • Полтава АС-2 - Тютюнники - 8 грн

  • Полтава АС-2 - Щербані (військове містечко) - 9 грн

Проте таку вартість ФОП гарантує лише на період дії тимчасового дозволу (у разі його видачі). Тобто з часом він може неконтрольовано підвищувати ціну на свій розсуд. Ще одне відкрите питання: чи дотримуватиметься перевізник графіку та забезпечуватиме якісне транспортне сполучення? На жаль, із цим перевізником Полтавська РДА має негативний досвід: були неодноразові скарги від мешканців, через що співпраця і припинилась. 

Вихід із ситуації голова громади Ігор Процик бачить у перегляді існуючих тарифів на перевезення пасажирів. Проте для цього необхідно ще проводити робочі зустрічі з РДА і наполягати на цьому, адже саме вони є організаторами відповідних перевезень. Якщо ж вони дійдуть висновку, що зниження вартості економічно невигідне й необгрунтоване — ситуація залишиться незмінною. 

У такому випадку, на жаль, мешканцям громади доведеться користуватися тими послугами, які пропонуються. Сільрада прагне допомогти мешканцям громади і зробить для цього все можливе, проте прийняти остаточне рішення — не в її повноваженнях. Сподіваємось, що подальші зустрічі з представниками РДА принесуть бажаний для мешканців результат.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь