Пошук

Розвивати творчий та інтелектуальний потенціал молоді — важливе завдання керівництва Щербанівської громади

Дата: 29.03.2021 09:17
Кількість переглядів: 963

Уже вкотре Щербанівська громада долучається до наймасовішого конкурсу, присвяченого Лесі Українці. Учні навчальних закладів беруть участь в ньому, а сільрада співпрацює з організаторами та допомагає їм.

Зокрема, цьогоріч передали нагороду для учасників та переможців конкурсу — пам'ятну відзнаку на честь 150-річчя з Дня народження геніальної поетеси. Крім цього, керівництво громади бере безпосередню участь у відборі найкращих та допомагає фінансово у проведенні ініціативи. 

Також дівчата з нашої громади, які взяли участь в конкурсі цьогоріч, отримали гарні сукні в рамках акції «подарунок учаснику конкурсу». 

— Дякуємо за можливість долучитися до такого чудового конкурсу та зробити вклад в прищеплення дітям любові до поезії. Це чудова ініціатива, яку ми з радістю підтримали і будемо підтримувати надалі. Віримо, що з кожним роком все більше дітей з Полтавщини братимуть активну участь в конкурсі, — прокоментував Ігор Процик, голова Щербанівської громади.

Всеукраїнський конкурс учнівської та студентської творчості “Змагаймось за нове життя!”, присвячений Лесі Українці, започаткований у 2004 році відомою громадською діячкою п. Марією Фішер-Слиж (Торонто, Канада). 

Змагання юних талантів відбувається за номінаціями: «Декламація», «Інсценізація», «Твір», «Науково-пошукова робота». Спочатку в ньому взяло участь декілька десятків дітей. Та з кожним роком зростали популярність, кількісний і якісний рівень конкурсу, розширювалася його географія. Уже сім років конкурс відбувається на теренах Полтавщини. 

— Наразі наш конкурс настільки розширився, що ми вже претендуємо на статус міжнародного. У нас більше 10 різних країн (зокрема Італія, Норвегія, Казахстан, Грузія, Німеччина, Росія, Польща), дітки з яких взяли участь. Ми дуже раді, що кількість прихильників творчості Лесі Українки постійно зростає, — розповіла Тетяна Захарова, голова оргкомітету Конкурсу.    

У конкурсі можуть брати участь учні 1–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів різних форм власності, учні та студенти навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації різних форм власності у тому числі учні зі спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів, діти з обмеженими можливостями, та діти – представники закордонних українців, які виявили особисте бажання взяти у ньому участь.

Конкурс проводиться як творче змагання учнівської та студентської молоді за номінаціями: «декламація», «інсценізація», «твір», «науково-пошукова робота», «малюнок», «аудіовізуальний твір», «вокал». І відбувається у три етапи: 1-й етап - регіональний, 2-й етап – відбірковий, 3-й етап – фінальний. 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь