Пошук

Протікаючий дах, холодні класи та побори у ліцеї — правда чи наклеп?

Дата: 23.02.2021 15:48
Кількість переглядів: 3798

Фото без опису

Ми не звикли реагувати на фейки та брехню, але дану проблему не змогли пройти осторонь. Подібне паплюження реальності впливає на багато факторів: мікроклімат у колективі, взаємовідносини батьків, дітей, вчителів та керівництва школи тощо.

21 лютого 2021 року у групі однієї з соціальних мереж Лариса Бондарчук, учитель англійської мови Щербанівського ліцею, опублікувала допис. У ньому йшлося про побори батьків і вчителів для поповнення матеріально-технічної бази ліцею, холодні кабінети, у яких мерзнуть учні початкових класів, дах, який протікає та багато іншого. 

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису

Звичайно, що після отримання такої інформації керівництво громади не збиралося чекати на розвиток подій самоплином. Так, 22 лютого 2021 року у громаді з`явилося розпорядження сільського голови №32-ОД “Про проведення перевірки Щербанівського ліцею на предмет температурного режиму в приміщенні та протікання дахового покриття”.

Фото без опису

Фото без опису

23 лютого 2021 року комісія у складі 7 осіб відповідно до розпорядження сільського голови відвідала заклад освіти з даною перевіркою. Варто зазначити, що усі присутні пройшли температурний скринінг, були у засобах індивідуального захисту та дотримувалися дистанції.

Фото без опису

Що вдалося побачити? 

Температурний режим у кабінетах відповідає нормам. Відповідно до Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, розділ четвертий “Система забезпечення життєдіяльності, пункт 7, у приміщеннях закладів освіти відносна вологість повітря має бути 40 - 60 %; температура повітря в класних кімнатах 17 - 20° C, в майстернях по обробці металу і дерева 16 - 18° C, в спортивному залі 15 - 17° C, в роздягальнях при спортивному залі 19 - 23° C, в актовому залі 17 - 20° C, в бібліотеці 16 - 18° C, в медичних кабінетах 21 - 23° C, в рекреаціях 16 - 18° C, в спальних приміщеннях 18 - 20° C; у вестибюлі, гардеробі 16 - 19° C; в санітарних вузлах 17 - 21° C; в душових не нижче 25° C. 

Фото без опису

Стосовно даху, що протікає. Так, раніше проблема існувала, але у 2019  році був зроблений капітальний ремонт більшої частини покрівлі Щербанівського ліцею. На стелях не виявили щодного прояву підтікання та вологості. Тож комісія зробила висновок, що дах освітнього закладу у нормі та не має ознак неякісного ремонту.

Фото без опису

Стосовно утеплення фасаду ліцею. Хочемо нагадати, що цю проблему ми не залишаємо осторонь давно. Ще у 2019 році ми брали участь у Всеукраїнському Громадському бюджеті, де представляли проєкт реконструкції будівлі Щербанівського ліцею із заміною систем теплопостачання та тепломодернізацією фасадів. Тоді нам не вистачило кілька сотень голосів для перемоги. Наступного року ми подали проєкт на участь у конкурсі Урядової програми “Спроможна школа для кращих результатів”, але, на жаль, фінансування було скорочене. Цього року будемо брати участь повторно, а також теплову модернізацію Щербанівського ліцею включили в План соціально-економічного розвитку Щербанівської сільської ради.

Фото без опису

Фото без опису

Наталія Драч, директор Щербанівського ліцею, зазначає: “Звичайно, що батьки можуть долучатися до оновлення матеріально-технічної бази ліцею. Але це відбувається лише за власної ініціативи, для власних дітей, а НЕ для ліцею у цілому. Такими придбаннями можуть бути жалюзі, шафи для одягу, підставка для квітів тощо. Ми щиро вдячні батькам за підтримку та порозуміння”.

Лариса Митрофанівна розпочала свій допис із наступних фраз: “Учителі ! Закрийте рота і мовчіть ! Масковий режим наразі доречний як ніколи ! Особливо , якщо ви працюєте у Щербанівському ліцеї Щербанівської ОТГ”. Як підкреслює Дмитро Гордієвський, практичний психолог Щербанівського ліцею, дана ситуація вносить негативний вплив на роботу в колективі:

“Будь-яка скандальна інформація викликає інтерес, але вона має бути правдивою. Але існують більш конструктивні методи вирішення конфліктних ситуацій. Мають бути розмежування особистого життя і професійного”.

Фото без опису

Варто зазначити, що за останні роки Щербанівський ліцей дуже змінився. Відремонтовані майже всі навчальні класи, створена кімната розвантаження для як учнів, так і вчителів. Також з`явилася ресурсна кімната для інклюзивного навчання. Крім цього, відремонтовані приміщення актової зали, спортзалу, їдальні та холу, повністю замінили освітлення у ліцеї. 

За кошти сільської ради було закуплено крісла глядацької зали, конференц-стіл, облаштовані меблями класи для початкової школи. Капітальний ремонт торкнувся і туалетних кімнат для учнів початкової школи. А минулого року зробили окремий вихід для учнів початкової школи з облаштуванням ганку.

Фото без опису 

Фото без опису

На закінчення хочеться сказати, що правда завжди на поверхні. Бажаючи допомгти матеріально Щербанівській школі, сільська рада знайшла законний спосіб профінансувати освітній заклад ще у 2017 році. Як кажуть, робили, робимо і будемо робити. На власні очі ви можете побачити як змінюється заклад, його матеріально-технічна база. А найголовніше — як покращується рівень освітніх послуг. На момент прийняття Щербанівського ліцею на баланс Щербанівської сільської ради освітній заклад налічував 198 учнів. Зараз у ліцеї (без зазначення філій) навчаються 308 дітей.

Тож, закликаємо вас всіх говорити, слухати та бачити лише правду.  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь