Пошук

За минулий рік Центр надання соціальних послуг Щербанівської громади охопив послугами більше 1,5 тис. осіб

Дата: 15.02.2021 15:47
Кількість переглядів: 766

У березні 2018-го року створено Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Щербанівської сільської ради. З метою реформування системи соціальних послуг, збереження гідного рівня надання соціальних послуг у громаді, виконання повноважень у сфері соціального захисту населення громади в умовах децентралізації влади. 

З  лютого 2020 року Територіальний центр реорганізовано у Центр надання соціальних послуг. Це дає можливість надавати соціальні послуги не лише людям похилого віку, особам з інвалідністю (які досягли 18-річного віку), що частково втратили здатність до самообслуговування, учасникам АТО, хворим (з числа осіб працездатного віку на період встановлення їм групи інвалідності, але не більше як чотири місяці), але й дітям з інвалідністю та особам/сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах.

У Центрі працює 50 працівників, функціонує 4 відділення, а саме: соціальної допомоги вдома, денного перебування, організації надання адресної натуральної та грошової допомоги, соціального супроводу сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах.

У Центрі надаються такі соціальні послуги, як догляд вдома, паліативний догляд, соціальна адаптація, консультування, представництво інтересів, соціальна профілактика, посередництво, соціальна інтеграція та реінтеграція,  екстрене (кризове) втручання, соціальний супровід,  натуральна допомога, інформування, транспортні, інші соціальні послуги.

— Соціальні послуги — це дії, спрямовані на профілактику складних життєвих обставин, подолання таких обставин або мінімізацію їх негативних наслідків для осіб/сімей, які в них перебувають і не можуть подолати їх самостійно. У зв’язку із запровадженням карантинних заходів на території Полтавської області Центр надання соціальних послуг Щербанівської сільської ради тимчасово призупинив надання соціальних послуг у своїх приміщеннях. Послуги надаються за місцем проживання отримувачів соціальних послуг з дотриманням посилених протиепідемічних заходів працівниками відділень Центру, — розповіла Тамара Білоброва, директор ЦНСП Щербанівської сільської ради Полтавського району Полтавської області.

Соціально-побутові послуги  щоденно надають за місцем проживання 31 соціальний робітник відділення соціальної допомоги вдома не лише жителям Щербанівської об’єднаної територіальної громади, але ще 4 – Терешківської, Мачухівської, Заворсклянської  та Коломацької ОТГ з якими укладено Договори про міжмуніципальне співробітництво та Договори про передачу міжбюджетних трансфертів на спільне утримання та фінансування Центру надання соціальних послуг Щербанівської сільської ради.

Для покращення якості надання соціальних послуг, зміцнення матеріально-технічної бази у відділення денного перебування придбано медичне обладнання на суму 39,4 тис. грн.

З квітня функціонує структурний підрозділ Центру — відділення соціального супроводу осіб/сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. За період роботи соціальними послугами охоплено 81 сім’ю (140 дітей). Відділення з урахуванням потреб у соціальних послугах, надає такі соціальні послуги: соціальна адаптація; соціальна інтеграція та реінтеграція; екстрене (кризове) втручання; консультування; соціальний супровід; представництво інтересів; посередництво (медіація); соціальна профілактика; інформування.

За 2020 рік  соціальними послугами охоплено 1614 осіб, з них Щербанівська громада - 1058 осіб, (140 дітей), Терешківська громада - 376 осіб, Мачухівська громада - 86 осіб, Заворсклянська громада - 59 осіб, Коломацька громада - 35 осіб.

— Центр надання соціальних послуг Щербанівської сільської ради працює над удосконаленням своєї роботи, розширенням переліку соціальних послуг, які необхідні для задоволення повсякденних життєвих потреб людей похилого віку, осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, осіб/сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах  та проживають на територіях громад, які обслуговує Центр, — прокоментувала Світлана Мельник, заступник сільського голови Щербанівської сільської ради Полтавського району Полтавської області.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь