Пошук

Душа громади — її культурний розвиток

Дата: 09.02.2021 14:40
Кількість переглядів: 661

Уся культура Щербанівської ОТГ об’єднана в один комунальний заклад - Центр дозвілля “Водограй”. У його підпорядкування входить п’ять будинків культури: у селах Щербані, Розсошенці, Великий Тростянець і Нижні Млини. 

Свою роботу Центр дозвілля «Водограй» розпочав у 2018 році. Відтоді для забезпечення життєдіяльності будинків культури громади було зроблено достатньо. Для БК у Нижніх Млинах відновили дах, закупили прожектори, лампи, забезпечили вуличне освітлення. Відремонтували димохід та підготувалися до опалювального сезону у БК Великого Тростянця та Щербанів. Налагодили мережу інтернет у всіх будинках культури громади.

У 2019 році закупили меблі для БК Нижніх Млинів і Щербанів. Придбали світлові та акустичні прилади для БК Великого Тростянця. Також капітальний ремонт зроблено у БК Розсошенців, в Щербанях – поточний ремонт каналізації, а у БК Нижніх Млинів відремонтували туалет.

До свята Дня села на території всієї Щербанівської громади постійно забезпечували організацію розважальних заходів для малечі. Цього ж року у громаді вперше дітлахи відвідали вишкіл «Барс». Придбали макети МГА АКМ, звукову апаратуру, бандани, спортивне та канцелярське приладдя. Також оплатили послуги проживання та харчування в таборі.

У 2020 році закупили світлове обладнання для БК Нижніх Млинів, встановили паркан та прикрасили сцену у БК Щербанів, а для БК Розсошенців закупили нові меблі та оновили стільці у глядацькій залі. 

— Наш колектив складається із професіоналів своєї справи, і кожен знаходиться на своєму місці. Завжди приємно бачити результати нашої роботи: посмішки дітей, радісних активних людей похилого віку, вдячних батьків. А це значить, що ми рухаємось у правильному напрямку. Дуже чекаємо виходу з карантину, маємо багато планів та перспектив на цей та наступні роки, — розповіла Анна Овчаренко, директор КЗ (О,У) Центр дозвілля “Водограй”. 

Наразі в ОТГ працюють дві художні студії: у будинку культури с. Нижні Млини та с. Розсошенці. Крім цього, громада славиться талановитими колективами. Три із них вже мають звання народних: “Червона калина” та “Ренесанс” (с. Великий Тростянець), “Горяночка” (с. Нижні Млини). 

— Звісно, розвиток ніколи не закінчується, завжди є над чим працювати. Ми прагнемо, щоб культура нашої ОТГ виходила на вищий рівень. Для цього я, як сільський голова, підтримую роботу Водограю, пропоную різні ініціативи і радію результатам. Пишаюсь як працівниками культурної сфери нашої громади, так і кожним активним мешканцем, який долучається до цієї роботи, — прокоментував Ігор Процик, голова Щербанівської ОТГ.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь