Пошук

Тарифна політика ОТГ: що підтримали депутати на останній сесії?

Дата: 02.02.2021 15:15
Кількість переглядів: 463

 

Фото без опису

Ми повністю розуміємо занепокоєння мешканців нашої громади щодо підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. У відповідь на очікування підтримки та допомоги від влади у такий складний час, люди отримали безвихідну скрутну ситуацію. 

Наразі щонайменше 50% людей, що проживають в житлових масивах ОТГ і знаходяться в обслуговуванні комунальних підприємств громади, — пенсіонери. Їх доходи не перевищують прогнозовані суми в платіжках за комунальні послуги. Відповідно, сплачувати їх вони просто не мають можливості. У складному становищі опинилась і решта сімей, які ледь зводять кінці з кінцями.

— Наша робота побудована на довірі людей і допомозі їм. Тому ми просто не можемо не ввійти в їхнє становище. І робитимемо все можливе, щоб жителі не відчули тиску з боку комунальних підприємств, — наголосив  Ігор Процик, голова Щербанівської сільської ради.  

На черговій сесії прийняли рішення залишити тарифи на теплову енергію, на вивіз твердих побутових відходів та водопостачання КП “Струмок” на попередньому рівні і до закінчення опалювального сезону. Хоча, відповідно до чинного законодавства, органи, які відповідальні за це, повинні встановлювати економічно обгрунтовані тарифи.

— На сесії піднялось це питання, тому що наші тарифи не витримують ніякої конкуренції. Але враховуючи, що населення потерпає від економічної кризи, ми прийняли таке рішення. Тарифи не змінились, а компенсація у вартості надаватиметься комунальному підприємству, яке надає послуги жителям. Але після закінчення опалювального сезону тарифи обов’язково переглядатимуться, — прокоментував В’ячеслав Макаренко, начальник Управління житлово-комунального господарства Щербанівської сільської ради.

Він також пояснив, чому в ОТГ вищий тариф на теплову енергію, ніж в Полтаві: 

— Ми не можемо конкурувати з виробництвом, в обслуговуванні якого близько 100 котелень. Наша громада не має таких потужностей. Крім цього, наскільки мені відомо, “Теплокомуненерго” використовують альтернативні джерела енергії. А щоб впровадити їх в ОТГ, треба модернізовувати існуючі котельні. І в результаті це не здешевить, а може навіть підвищити існуючий тариф.  

Крім цього, відбудуться певні зміни в організації процесу укладення договорів з вивезення твердих побутових відходів. На лютий планується винести пропозицію щодо започаткування публічного договору. Тож людина, яка прописана на території Щербанівської сільради, вважатиметься такою, яка користується послугами із вивозу ТПВ. Тобто, їй нараховуватиметься відповідна плата. А контроль за неукладення договорів здійснюватиме інспектор з благоустрою, який може складати адмінпротокол. Адже, відповідно до пункту “б” статті 15 Закону України “Про відходи”,  кожен повинен вносити в установленому порядку плату за послуги з поводження з побутовими відходами.

Довідково:

Економічно обгрунтовані тарифи на послуги у Щербанівській ОТГ

КП “ОК ЖКК Щербанівської сільської ради”

  • Тариф на теплову енергію

Діючий — 1835,46 грн/Гкал

Збільшений — 2445,78 грн/Гкал

КП “Комунальник”

  • Тариф на вивіз ТПВ

Діючий — 10,00 грн/люд.

Збільшений — 19,20 грн/люд.

КП “Струмок”

  • Тариф на вивіз ТПВ

Діючий — 15,00 грн/люд.

Збільшений — 28,00 грн/люд.

  • Тариф на водопостачання

Діючий — 15,00 грн/люд.

Збільшений — 23,00 грн/люд.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь