Пошук

Штаб із ліквідації наслідків коронавірусу Щербанівської ОТГ допомагає лікарям, рятувальникам і мешканцям громади

Дата: 01.06.2020 17:57
Кількість переглядів: 374

Фото без опису

Пом’якшення карантину — не причина втрачати пильність, переконані у Щербанівській ОТГ. Штаб із ліквідації наслідків коронавірусу продовжує координувати роботу медпрацівників і фахівців ДСНС. Завдяки своєчасним діям членів штабу всі служби мають достатньо засобів, щоб допомагати мешканцям громади.

Для боротьби з коронавірусом важливі превентивні заходи та вчасне реагування на загрози. Голова Щербанівської ОТГ Ігор Процик ініціював об’єднання управлінців, медиків, освітян, соціальних працівників і громадських діячів. Роботу штабу очолив начальник управління ЖКГ, архітектури та містобудування, депутат сільської ради В’ячеслав Макаренко.

— Ми готувалися до різного розвитку подій. Головним завданням було захистити жителів. Тому зібрали людей із досвідом і знаннями, які можуть допомогти у складній ситуації, — зазначає В’ячеслав Володимирович.

На першому засіданні ухвалили рішення забезпечити медичних працівників ПМСД засобами індивідуального захисту та пірометрами. Виконавчий комітет сільради придбав для них костюми біологічного захисту, маски, окуляри, дезінфекційні засоби. Щербанівська ОТГ об’єднала зусилля і з Полтавською РДА. Разом вони передали допомогу районній лікарні, перинатальному центру та четвертій частині ДСНС Полтави.

— Тепер лікарі та рятувальники здатні убезпечити себе та вчасно виявити перші симптоми захворювання. Вони щодня ризикують своїм здоров’ям, тому маємо підтримувати їх, — додає начальник штабу.

Фото без опису

Штаб з НС забезпечив дезінфекцію місць загального користування. Працівники комунального підприємства обробляли під’їзди будинків, зупинки громадського транспорту, магазини. Спільно з поліцією проводили рейди, закликали людей дотримуватися обмежень.

— Карантин ще не закінчився. Його послабили, щоб запрацювала економіка. Продовжують діяти обмеження для людей старших 60 років. Усі мають дотримуватися правил гігієни, маскового режиму та безпечної дистанції, — підкреслює В’ячеслав Макаренко.

Штаб у громаді діятиме, доки карантин не знімуть на рівні держави.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь