Пошук

У Щербанівській громаді можуть з’явитися «шерифи»

Дата: 28.05.2020 16:06
Кількість переглядів: 716

У Щербанівській ОТГ дбають про безпеку та спокій мешканців. У сільській раді організували зустріч щодо проєкту «Шерифи для нових громад».

У зв’язку з реформуванням поліції в Україні кількість дільничних значно зменшилася. Один поліцейський може обслуговувати десятки сіл, відстані між якими — до сотні кілометрів. Тож часто правоохоронець не встигає займатися профілактикою злочинів і «розривається» між викликами.

Проєкт «Шерифи для нових громад» уже реалізують у Херсонській, Харківській та Полтавській областях. У Щербанівській громаді відкриті до співпраці, тому організували зустріч правоохоронців із місцевими представниками відділу освіти, відділу у справах сім’ї, молоді, культури та спорту.

— Збираємо інформацію про успіхи та проблеми, з якими щодня стикаються дільничні. Зустрічаємося з представниками громад і розповідаємо їм про роботу та обов’язки українських шерифів. Прагнемо, щоб вони з’явилися у всіх регіонах, — розповідає керівник напрямку політики та комунікації БО «Світло надії» Сергій Жук.

Шерифи — люди, які мешкають у громадах і займаються профілактикою правопорушень. Ними можуть стати пенсіонери МВС, учасники громадських формувань або просто жителі, які користуються довірою населення. Вони мають бути фізично й морально підготовленими, добре знати законодавство та співпрацювати з поліцією.

— Шерифи можуть працювати на громадських засадах. Або стати на облік до центру зайнятості й отримувати кошти за громадські роботи, — зазначає Сергій Віталійович.

У Щербанівській громаді п’ять років працює дільничний офіцер Богдан Просалов-Василюк. Зізнається, що не відмовився б від таких помічників.

— Обслуговую понад 16 тисяч населення. Інколи не встигаю виїздити на всі виклики в селах. Вважаю, що шерифи потрібні, адже вони знають своїх сусідів і в разі правопорушень зможуть швидко зреагувати й допомогти розв’язати проблему, — говорить Богдан Васильович.

Після зустрічі у сільській раді учасники заходу відвідали дільничний пункт поліції у Розсошенцях. Приміщення обладнане необхідною технікою та камерами відеоспостереження. Тут Богдан Просалов-Василюк приймає громадян кілька разів на тиждень.

У Щербанівській громаді переконані, що завдяки проєкту «Шерифи для нових громад» активні люди долучаться до забезпечення правопорядку в ОТГ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь