Пошук

На ваги: відеоспостереження чи відеотрансляція?

Дата: 17.02.2020 10:32
Кількість переглядів: 523

 

Цієї суботи, 15 лютого 2020 року, у приміщенні районного будинку культури відбулась зустріч із фахівцями Громадської спілки “Фундація Схід-Захід”. Голова спілки, Володимир Косенко, розповів про важливість створення безпечного середовища для мешканців громади.

Фото без опису

“Наша організація займається проектною діяльністю. Вже маємо неабияку кількість успішно реалізованих кейсів. Приємно, що люди розуміють важливість новітніх технологій для реалізації проекту “Безпечна громада”, - говорить Володимир Косенко.

Зустріч ініціювали депутати Щербанівської сільської ради - Анатолій Вертелецький та Максим Брехнич. Проте, не всі присутні зрозуміли мету цього заходу. Експерти з Харкова розповіли про необхідність забезпечення камерами територію ОТГ. Це зменшить криміногенну ситуацію в громаді, покращить стан безпеки життя, шляхом встановлення відеоспостереження, організації «інтелектуального» нічного освітлення вулиць, взаємодії громади з поліцією.

“Зараз такий проект вже реалізований у м. Первомайське, м. Балаклія та знаходиться в стадії реалізації в м. Люботин, с. Коротич, с. Рокитне Нововодолазького району”, - наголошує Володимир Косенко. 

Але депутати, які ініціювали зустріч, запевнили, що першочергово нам потрібно інше. Не відеоспостереження, яке створить умови безпеки у громаді, а відеотрансляція засідання сесій. Саме на цьому акцентував увагу Максим Брехнич.

Фото без опису

“У першу чергу нас цікавить внутрішня відеофіксація засідань ради, виконавчого комітету, роботу апарату. Ми чекаємо практичних рекомендацій для реалізації проекту. Плануємо залучити кошти місцевого бюджету”, - зазначив Максим Вікторович. 

Онлайн-трансляція засідань ради не заборонена законодавством, але й не обов’язкова. Анатолій Вікторович запевнив, що у ГО “Громадська рада Щербанівської ОТГ” є фахівці, які проводять її з телефонів. Це безкоштовно.

Постає питання - що важливо? Безпечна громада чи виступи депутатів?  Далі роботу у цьому напрямку будуть проводити депутати на постійних комісіях та засіданнях сесії.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь