Пошук

Кому необхідно подати нові заяву й декларацію для призначення субсидії до кінця вересня

Дата: 16.08.2019 12:11
Кількість переглядів: 487

За зверненнями, які надійдуть протягом двох місяців, із початку опалювального сезону житлову субсидію (у разі наявності правових підстав) буде призначено з жовтня поточного року.

 

Фото без опису

З травня 2019 року управліннями соціального захисту населення проведено автоматичний розрахунок житлових субсидій на наступний термін 2019-2020 років без додаткового звернення 154 тис. сімей.

Проте відповідно до норм чинного законодавства для окремих категорій одержувачів субсидії розрахунок житлової субсидії на наступний термін здійснюється виключно після подання нових заяв і декларацій. Зокрема, це:

  • сім’ї, яким субсидія призначалась за рішенням комісії на фактично проживаючих зареєстрованих осіб;
  • орендарі житла та внутрішньо переміщені особи;
  • сім’ї, у яких відбулися зміни складу зареєстрованих членів домогосподарства та зміни у складі їх сім’ї (наприклад, хтось прописався чи виписався, розлучення, смерть чи народження);
  • сім’ї, яким субсидія призначалась за рішенням комісії, де є особи працездатного віку, в яких відсутні доходи або дохід менше мінімальної заробітної плати та/або ними чи за них не сплачено єдиний соціальний внесок.

Таким сім’ям необхідно звернутись до управлінь соціального захисту населення до кінця вересня поточного року.

Чому важливо звернутись до кінця вересня! Якщо сім’я звернеться за призначенням субсидії в неопалювальний сезон, і в цей період субсидію буде призначено (зокрема в нульовому розмірі), управління соціального захисту населення розрахує розмір субсидії автоматично на початку опалювального сезону без додаткового звернення.

Звернення за призначенням субсидії у літній період заощадить Ваш час та надасть можливість отримати субсидії з початком опалювального періоду без затримки.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь