Пошук

Конкурс не відбувся!

Дата: 07.08.2019 10:15
Кількість переглядів: 611

6 серпня 2019 року у Великому Тростянці мав відбутися конкурс на заміщення вакантної посади директора КЗ «Тростянецький заклад дошкільної освіти «Колосок». Проте, комісія визнала цей конкурс як такий, що не відбувся.

«На сьогоднішній день два претенденти подали заяви на участь. Конкурс проводиться згідно регламенту та відповідно до чинного законодавства. Питання для іспиту підготовлені, затверджені та опечатані. Окрім тестування, конкурсанти мають представити перспективний план розвитку дошкільного закладу», - зазначає Світлана Мельник, голова конкурсної комісії.

 

Претенденти на посаду очільника садочку досить досвідчені – Наталія Варава, вихователь вищої кваліфікаційної категорії зі званням «Методист» та Ольга Шокодько, діючий в.о. директора КЗ «Тростянецький заклад дошкільної освіти «Колосок». Проте, Ольга Вікторівна за день до проведення конкурсу звернулась до голови комісії щодо відкликання заяви на участь у конкурсі з поверненням документів.

Світлана Мельник відмічає, що конкурс все рівно відбудеться: «Без директора дошкільний заклад працювати не може. Хоч сьогодні конкурс не відбувся, проте оголошувати новий та шукати претендентів ми будемо й надалі».

 Чому ж власне конкурс зірвали. Незрозуміло чому, але громадськість, присутня на засіданні комісії, виступила проти Наталії Варави. Результат – під таким тиском жінка відмовилася брати участь у конкурсі.

Важливо зазначити, що напередодні у Великому Тростянці відбулись збори, де Ігор Процик, сільський голова, пообіцяв провести конкурс у місцевому Будинку культури. Також раніше до сільської ради надійшло звернення мешканців с. Великий Тростянець із проханням включити до складу комісії Алю Семенюту. Усі умови було виконано. На що тоді обурилися мешканці?

«Причин, чому так сталося, може бути багато. Чи то боязнь когось із кандидатів йти на конкурс. Чи то люди хочуть поставити когось на посаду поза конкурсом. Це неправильною. Певні сили нав’язують нам свої ініціативи поза законом. Але є правила, є положення Кабміну. Для нас принципово, щоб дитячий садок працював», — наголошує Ігор Процик, голова Щербанівської ОТГ.

 Чи варто шукати причини у наклепі Ольги Шокодько щодо тиску на неї з боку сільської ради без підтверджень та звернень до правоохоронних органів, чи пояснювати членам комісії регламент ознайомлення з документами та голосуванням – залишиться невідомим. Чекаємо оголошення про проведення конкурсу знову.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь