Пошук

Центр надання соціальних послуг Щербанівської сільської ради

Дата: 07.07.2020 08:53
Кількість переглядів: 1455

Щербанівська об’єднана територіальна громада Полтавського району Полтавської області утворена 24 грудня  2017 року. В ході реформування системи соціальних послуг, забезпечення виконання повноважень у сфері соціального захисту населення на території Щербанівської ОТГ, за ініціативи сільського голови Процика І.С., 15 березня 2018 року був утворений територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Щербанівської сільської ради Полтавського району Полтавської області. 

З  лютого 2020 року територіальний центр реорганізовано у Центр надання соціальних послуг Щербанівської сільської ради Полтавського району Полтавської області, ( адреса: с. Щербані, вул. Центральна,2 ) що дає можливість надавати  соціальні послуги не лише людям похилого віку, особам з інвалідністю, але й дітям з інвалідністю та особам/сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах.

 У Центрі функціонує 4 відділення: соціальної допомоги вдома, денного перебування, організації надання адресної натуральної та грошової допомоги та соціального супроводу сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах. 

 З липня 2019 року Центр надання соціальних послуг має Ліцензію МОЗ України для провадження господарської діяльності з медичної практики у відділенні денного перебування, де діє медичний кабінет.

Соціальну послугу догляд вдома отримують 246 громадян похилого віку, з них 53 особи з інвалідністю, які проживають на території Щербанівської ОТГ. Цю соціальну послугу надають 7 соціальних робітників. Центр надає соціальні послуги не лише жителям Щербанівської об’єднаної територіальної громади, але ще 4 громадам – Терешківської, Мачухівської, Заворсклянської та Коломацької ОТГ  з якими укладено Договори про передачу міжбюджетних трансфертів на спільне утримання та фінансування Центру надання соціальних послуг Щербанівської сільської ради.

За 2019 рік соціальними послугами охоплено 1900 осіб.

На території Щербанівської громади проживає 704 особи з інвалідністю, 73 дітей з інвалідністю, 113 осіб мають захворювання пов’язані з порушеннями опорно-рухового апарату, в тому числі 43 дітей.

При відділенні соціальної допомоги вдома діє Пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації. За кошти сільського бюджету придбано засоби реабілітації на 62,2 тис. грн.,  

Центр надання соціальних послуг забезпечує соціальну послугу «соціальне таксі» в на умовах заключного Договору з автотранспортним підприємством «Автолідер».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь